Yhdysvaltalaissuositus: Useimpien alle 5-vuotiaiden tulisi välttää kasvimaitoa

Asiantuntijat vertasivat lehmänmaidon ja kasvimaidon terveysvaikutuksia Yhdysvalloissa. Uuden suosituksen mukaan kasvimaidot eivät välttämättä tarjoa tarvittavia ravintoaineita.

Uuden suosituksen mukaan useimpien alle 5-vuotiaiden lasten tulisi välttää kasvimaitoa, uutisoi CNN. Suositusta perustellaan sillä, että kasvimaidoista ei välttämättä saa ravintoaineita, joita pienet lapset tarvitsevat kasvaessaan.

Poikkeuksen tekevät tuotteet, joihin on lisätty riittävästi kalsiumia ja D-vitamiinia.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana kiinnostus kasvimaitoja kohtaan on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Yhä useampi vanhempi valitsee näitä tuotteita useista eri syistä, toteaa suosituksen kehittämisessä mukana ollut Megan Lott Healthy Eating Research -ohjelman apulaisjohtaja.

– Olemassa oleva väärinkäsitys siitä, että kasvimaidot jotenkin vastaavat lehmänmaitoa, ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa, Lott jatkaa.

Hän kuitenkin kertoo, että suositus ei koske muun muassa lapsia, joilla on laktoosi-intorelanssi tai maitoallergia. Tässä tapauksessa on tärkeää miettiä, millä muulla keinoin ravintoaineet saadaan lapsen ruokavalioon.

Lue myös:

    Uusimmat