MT: Ravitsemusterapeutti Hanna Partasella tiukka mielipide maidon juomisesta
Ravitsemusterapeutti muistuttaa Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa maidon terveysvaikutuksista.
Siinä missä italialaiset kaatavat päivällisellä laseihinsa punaviiniä, suomalaiset ovat totutusti pitäytyneet kylmässä maidossa. Vuosittain suomalainen juo itseasiassa reilusti yli 120 litraa maitoa. Vaikka luku on viime vuosina jonkin verran pienentynyt, on se silti muuhun maailmaan verrattuna valtava.
Maailmalla asia on itseasiassa täysin päinvastainen. Jopa 90 prosenttia väestöstä voi olla laktoosi-intolerantteja.
– Maito on ollut niin tärkeä ruokavaliossa, että vain ne ovat selvinneet hengissä, jotka ovat sietäneet laktoosia, ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoo suomalaisten maidonjuonnista Maaseudun Tulevaisuudelle.
Suomalaiset ovat Maailman maitopäivässä puhuneen Partasen mukaan eräänlaisia geenimutantteja maidon suhteen.
Partanen sanoo, että maidon juonnin lisäksi myös muiden maitovalmisteiden käyttäminen on suositeltavaa. Ravitsemusterapeutti kuitenkin ihmettelee äitejä, jotka ovat jättäneet maidon pois ja juovat aterian kanssa aina vettä.
– Harmillisesti kuitenkin moni on jättänyt maidon tai piimän pois ruokajuomana, vaikka se laskee verenpainetta ja on hyvä proteiinin lähde, Partanen jatkaa.
Partanen muistuttaa vielä, miten hyviä kalsiumin, jodin ja D-vitamiinin lähteitä maitovalmisteet ovat.
Lähde: Maaseudun Tulevaisuus, IDF
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan