MT: Ravitsemusterapeutti Hanna Partasella tiukka mielipide maidon juomisesta

maito
Lehtikuva

Ravitsemusterapeutti muistuttaa Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa maidon terveysvaikutuksista. 

Siinä missä italialaiset kaatavat päivällisellä laseihinsa punaviiniä, suomalaiset ovat totutusti pitäytyneet kylmässä maidossa. Vuosittain suomalainen juo itseasiassa reilusti yli 120 litraa maitoa. Vaikka luku on viime vuosina jonkin verran pienentynyt, on se silti muuhun maailmaan verrattuna valtava.

Maailmalla asia on itseasiassa täysin päinvastainen. Jopa 90 prosenttia väestöstä voi olla laktoosi-intolerantteja.

– Maito on ollut niin tärkeä ruokavaliossa, että vain ne ovat selvinneet hengissä, jotka ovat sietäneet laktoosia, ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoo suomalaisten maidonjuonnista Maaseudun Tulevaisuudelle.

Suomalaiset ovat Maailman maitopäivässä puhuneen Partasen mukaan eräänlaisia geenimutantteja maidon suhteen.

Partanen sanoo, että maidon juonnin lisäksi myös muiden maitovalmisteiden käyttäminen on suositeltavaa. Ravitsemusterapeutti kuitenkin ihmettelee äitejä, jotka ovat jättäneet maidon pois ja juovat aterian kanssa aina vettä.

– Harmillisesti kuitenkin moni on jättänyt maidon tai piimän pois ruokajuomana, vaikka se laskee verenpainetta ja on hyvä proteiinin lähde, Partanen jatkaa.

Partanen muistuttaa vielä, miten hyviä kalsiumin, jodin ja D-vitamiinin lähteitä maitovalmisteet ovat. 

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja