Mainos

Yhdysvaltain republikaanien ehdokasvalinta alkaa

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkaan valinta alkaa virallisesti tänään. Iowan vaalikokous aloittaa esivaalimyllytyksen, jossa haetaan vastustaja demokraattien Barack Obamalle.

Iowan vaalitaistelu on kuitenkin näyttänyt sen, kuinka levällään republikaanien kenttä on ja kuinka vaikeaa on löytää kaikkia edes hieman miellyttävä ehdokas.

Republikaanit ovat nyt kovan paikan edessä. Pitäisikö valita ehdokkaaksi populistinen, innostava äärikonservatiivi vai maltillinen, harmaaksi ja värittömäksi moitittu ammattipoliitikko Mitt Romney.

– Haluan tehdä Yhdysvalloista maailman parhaan paikan pienyrittäjille, työpaikkojen luojan, haluan tehdä Yhdysvalloista sen talousveturin, mitä se oli aikoinaan, uhkui Romney.

Hänen kantaansa liimautuneet yllätysnimet Rick Santorum ja Ron Paul edustavat paljon reippaampaa konservatiivilinjaa.

– Yksi asia on tehnyt Yhdysvalloista suuren ja se on vastaus kaikkiin kysymyksiinne: yksilönvapaus, siitä on kysymys, sanoi Ron Paul.

Rick Santorum haluaa puolestaan pommittaa Irania, yksityistää sosiaaliturvan, kieltää kaikki abortit ja homojen oikeudet.

Demokraatit toivovat villisti, että vastustaja olisi joku muu kuin Romney, sillä se kohentaisi Obaman mahdollisuuksia marraskuun vaalissa huomattavasti.

(MTV3)

Katso Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltolan haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.