Mainos

Yhdysvaltain merijalkaväki rantautui Kreikkaan

Yhdysvaltain merijalkaväen 2200 sotilaasta koostuva joukko aloitti tänä aamuna rantautumisen Kreikkaan. Litohorossa maihin noussut joukko liittyy myöhemmin Makedoniassa oleviin rauhanturvajoukkoihin, jotka odottavat sijoittamistaan Kosovoon.

Merijalkaväkijoukko on odottanut maanantaista lähtien kolmella amerikkalaisella aluksella serbijoukkojen vetäytymissopimuksen allekirjoittamista. Kreikka kieltäytyi antamasta lupaa tulla sen aluevesille, ennen kuin sopimus oli allekirjoitettu. Näin Kreikan hallitus halusi varmistaa joukon olevan rauhantyössä.

Monet kreikkalaiset ovat vastustaneet Naton pommituksia Jugoslaviassa. Mellakkapoliisi hääti Litohoroon saapuneet Naton vastustajat alueelta. Kun merijalkaväkiosasto on rantautunut, se jatkaa matkaansa vajaan 300 kilometrin päähän Makedoniaan, missä se liittyy Naton johtamiin noin 50 000 miehestä koostuviin joukkoihin, jotka valmistautuvat menemään Kosovoon.

Nato lopettaa Jugoslavian pommitukset varmistuttuaan siitä, että serbijoukot ovat aloittaneet vetäytymisen Kosovosta. YK:n turvallisuusneuvosto äänestää Kosovon rauhansuunnitelmasta mahdollisesti jo tänään puoliltapäivin Suomen aikaa. Nato ei aloita Kosovon rauhanturvaoperaatiota ennen kuin turvallisuusneuvosto on hyväksynyt suunnitelman.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.