Mainos

Yhdysvallat vannoi jatkavansa sotaa

Yhdysvallat aikoo jatkaa ilmasotaansa Jugoslaviassa huolimatta kolmen amerikkalaissotilaan vapauttamisesta, sanoi puolustusministeri William Cohen tänään.

-Emme aio ainoastaan jatkaa pommituksia, vaan myös tehostaa niitä, Cohen sanoi NBC-television haastattelussa. Ilmasota on hänen mukaansa ollut tehokasta. -Kampanjamme on onnistunut erittäin hyvin, lentäjämme eivät ole kärsineet tappioita, hän sanoi.

Kolmen amerikkalaissotilaan vapauttaminen on pientä verrattuna siihen mitä Kosovossa on tapahtunut, Cohen jatkoi. Hän sanoi Milosevicin tietävän tarkalleen, mitä tekee.

-Sotilaiden vapauttaminen ei tee tyhjäksi sitä pahuutta ja kuolemaa, jota on kylvetty Kosovon taistelukentillä. Jugoslavian vapauttamat sotilaat tuotiin tänään Kroatiaan ja he jatkoivat sieltä edelleen matkaansa Yhdysvaltain armeijan tukikohtaan Ramsteiniin, Saksaan.

Ilmaiskut jatkuivat

Nato jatkoi viime yönä pommituksiaan. Kohteina olivat mm. sotilasajoneuvot, tykistö ja tutka-asemat, kertoi Naton edustaja Jamie Shea Brysselissä. Jugoslavian armeijan tilanne Kosovossa on jatkuvien hyökkäysten ja polttoaineen saannin tyrehtymisen vuoksi tullut yhä vaikeammaksi, Shea sanoi.

Naton koneet pommittivat myös useita muita strategisia kohteita, mm. johto- ja valvontakeskuksia Belgradin ympäristössä, polttoainevarastoa Novi Sadissa ja siltoja ja sotilaslentokenttää Nisissä. Naton tavoitteena on tuhota serbien sotakalusto, rajoittaa armeijan yksiköiden liikkuvuutta ja lannistaa joukkojen moraalia, Shea sanoi.

Nato myönsi aiemmin päivällä, että yksi sen ohjuksista osui eilen sillalla ajaneeseen bussiin. Jugoslavian mukaan iskussa kuoli 47 ihmistä ja 16 loukkaantui, mutta tiedot uhrien määrästä olivat osittain ristiriitaisia.

Jugoslavia sanoi tänään, että sen ilmapuolustus ampui alas amerikkalaisen F-16-koneen ja useita risteilyohjuksia. Yhdysvallat puolestaan sanoi koneen saaneen moottorivian ja pudonneen maahan. Sen lentäjä pelastui heittoistuimella ja on turvassa. Yhdysvallat menetti myös toisen koneen, kun harjoituslennolla ollut Harrier syöksyi Adrianmereen. Myös sen lentäjä pelastettiin.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.