Mainos

Yhdeksän asiaa, joista sinun kannattaa luopua ensi vuonna ollaksesi terve ja onnellinen

Mitäpä, jos lupaisit ensi vuodeksi itsellesi ainoastaan onnea ja hyvinvointia? 

Tälläkin hetkellä moni meistä pohtii kuumeisesti omia uudenvuodenlupauksiaan. Sen sijaan, että lupaisit taas kerran syöväsi vähemmän herkkuja, kokeile seuraavia lupauksia, jotka auttavat sinua matkalla kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Poista seuraavat yhdeksän asiaa elämästäsi vuoden 2017 aikana.

1. Negatiiviset puheet itsestäsi

Älä ole enää ilkeä itsellesi, lopeta se! Muista, että sinä riität juuri sellaisena kuin olet. Negatiivisten huomioiden sijaan keskity hyviin puoliisi. 

2. Vaaka

Vaaka voi olla sekä ystävä että vihollinen. Jos vaaka aiheuttaa sinulle pakkomielteitä ja tulet hysteeriseksi pienistäkin painonvaihteluista, ehkä olisi aika luopua siitä. Heitä vaaka roskakoriin ja jätä se sinne ikuisiksi ajoiksi. Muista, että vaa’an lukema ei määrittele millään tavoin hyvinvointiasi.

3. Liikunta, josta et pidä

Kaikki eivät pidä juoksemisesta ja se on täysin hyväksyttävää. Jos saat taistella itsesi kanssa joka ikinen kerta ennen lenkille lähtöä, kokeile vaihtaa juoksu johonkin muuhun liikuntaan, kuten tanssiin, joogaan tai kiipeilyyn. Kokeile lajeja niin kauan, kunnes löydät oman, juuri sinulle sopivan suosikkisi.

4. Vartalon muokkaaminen

Liikkuminen vain sen vuoksi, että vihaat omaa vartaloasi, on pahinta, mitä voit oman hyvinvointisi eteen tehdä. Liikunnan tarkoituksena ei ole ainoastaan tuoda vatsalihaksiasi esiin, vaan sen pitäisi myös tuottaa mielihyvää. Liikunta antaa energiaa, ylläpitää terveyttäsi ja tekee iloiseksi. Liiku rakastaaksesi vartaloasi, älä siksi, että vihaat sitä.

5. Ruoat, joita vihaat

Vaikka lehdet kuinka hehkuttaisivat lehtikaalin tai rahkan terveysvaikutuksia, sinun ei tarvitse syödä niitä, jos et pidä niistä. Syö terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, joka saa olosi ja mielesi hyväksi. Älä syö niitä vain siksi, että niin kuuluisi tehdä.

6. Perfektionismi

Päämäärien tavoitteleminen on hyväksi, täydellisyyden tavoitteleminen puolestaan ei. Asettamalla itsellesi epärealistisia tavoitteita teet hallaa sekä fyysiselle että psyykkiselle terveydellesi. Voit ensi vuonna taatusti paremmin, kun keskität energiasi täydellisyyden sijaan itse matkaan ja prosessiin.

7. Kaloreiden laskeminen

Lopeta ensi vuonna kilokaloreiden tuijottaminen, sillä jokainen meistä tarvitsee ruoan sisältämiä kilokaloreita pysyäkseen hengissä. Tarvitsemme niitä vahvistaaksemme lihaksiamme ja pitääksemme kehomme toiminnassa. Voit syödä tasapainoisesti ja terveellisesti ilmankin, että sinun täytyy käyttää energiaasi kilokaloreiden miettimiseen.

8. Stressi

Pitkäaikaisella stressillä on todella negatiivinen vaikutus terveyteesi. Stressi lihottaa, aiheuttaa ruoansulatusvaivoja, iho-ongelmia, mielenterveysongelmia ja paljon muuta. Vuonna 2017 ota tavoitteeksesi päästä irti stressistä ja keskity henkiseen hyvinvointiisi. Se vaikuttaa koko kehoon!

9. Kaikki, mikä pidättelee sinua

Mikä estää sinua toteuttamasta haaveitasi ja elämästä unelmaelämääsi? Onko se epäterveellinen parisuhde, kammottava työpaikka vai epäonnistumisen pelko? Karsi elämästäsi kaikki ne asiat ja henkilöt, jotka estävät sinua elämästä oman näköistä elämääsi. Tämä on sinun elämäsi, ala elää sitä juuri nyt!

Jos et halua odottaa ensi vuoteen, tee seuraava muutos jo tänään!

0:30

Lähde: Popsugar  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.