Mainos

Yhä useampi matkailija majoittuu leirintäalueella

Telttailu nostaa suosiotaan ja matkailuautoja on myyty entistä enemmän.

Suomalaiset ovat innostuneet taas majoittumaan lomillaan leirintäalueilla. Telttailu on nostanut suosiotaan ja lisäksi matkailuautoja ja -vaunuja on myyty viime vuosina aikaisempaa enemmän. Myynnin ennustetaan kasvavan edelleen.

Leirintäalueilla syntyy helposti ystäviä, sillä karavaanarit vuokraavat vaunuilleen nykyään Suomessakin yhä useammin pidempiaikaisia kausipaikkoja. Pisimmillään paikkoja vuokrataan viideksikymmeneksi vuodeksi. Useimmin samassa paikassa viivytään kuitenkin kuukausi tai pari.

- Kausipaikkalaiset ovat vähän varttuneempaa väkeä. Me otamme heidät mielellämme vastaan. He eivät aiheuta ongelmia. Ovat päinvastoin meidän apuna vähän niin kuin valvovana silmänä, leirintäalueen päällikkö Hannu Toivonen Ruissalo Campingista kertoo.

Leirintäalueiden suosio on kasvanut tasaisesti vuodesta 1996. Tänä vuonna leirintäalueiden paikkoja vuokrataan yli kaksi miljoonaa kertaa. Suosion kasvuun on osaltaan vaikuttanut telttailun piristyminen. Uudet, paremmat teltat ovat saaneet lapsiperheetkin jälleen telttailemaan.

Vaikka toiset ihmettelevät vierivieressä olevien leirintäpaikkojen mukavuuttta, moni leirialuelämää maistanut ei vaihtaisi paikkaansa mökkiin.

- Tämä on kivampi, kun on enempi ystäviä ympärillä. Ja pihatöitä ja rakennuksen kunnostamista ja kaikkea: mukavuutta, mukavuutta, Pirjo Lehtinen tuumaa leirielämästä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 16.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.