Mainos

Yhä useampi hukkui uintireissulla

Suomen Uimaopetus‐ ja Hengenpelastusliiton keräämien ennakkotietojen mukaan Suomessa hukkui viime vuonna 147 ihmistä. Hukkuneiden määrä pysyi lähes samana kuin edellisvuonna, jolloin hukkui 149 suomalaista.

Viime vuonna hukkuneista 20 oli naisia. Muutosta edellisvuoteen on se, että uidessa hukkuneiden määrä kasvoi rajusti. Viime vuonna 36 ihmistä kuoli uintireissulla, kun edellisvuonna vastaava uhrien määrä oli 17.

Uimataitotutkimusten mukaan suomalaisten uimataito ei kuitenkaan ole huonontunut vaan lämmin kesä heikentänee ihmisten arviointikykyä omista taidoista ja kyvyistä.

Miten toimia jään pettäessä?

Kesä‐ ja elokuun välisenä aikana tapahtui 70 kuolemaan johtanutta hukkumisonnettomuutta. Määrä on selkeästi suurempi kuin edellisenä kesänä. Myönteistä on kuitenkin se, että viime kesänä kesä‐ ja elokuun välisenä aikana ei tilastoitu yhtään alle 12‐vuotiaiden hukkumistapausta.

Ota mukaan jäänaskalit

Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliitto ohjeistaa, että jäällä yksin kulkevan alla on oltava vähintään viisi senttiä teräsjäätä. Halkeamat heikentävät kantavuutta, vaikka ne eivät ulottuisikaan jään läpi.

Jäällä kulkijan vähimmäisvarustukseen kuuluvat kaulalla käyttövalmiina roikkuvat jäänaskalit ja metallipäinen keppi jään kestävyyden koettelemiseen. Mukaan on syytä ottaa kelluttavaksi pakattu selkäreppu, joka on napakasti mahavyöllä kiinnitetty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.