Mainos

Xynthia kyseenalaisti rannikkoasutuksen järkevyyden Ranskassa

Ranskan Atlantin puoleinen rannikko kärsi kaikkein pahiten Euroopassa riehuneessa Xynthia-myrskyssä.

MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan kyseessä oli tämän talven ensimmäinen kunnon talvimyrsky, joka saapui Eurooppaan.

Raju myrsky on vaatinut jo lähes 60 uhria.

Xynthia lähti viikonloppuna Kanarian saarien tienoilta ja kulki Länsi-Eurooppaa pitkin aina Tanskaan, Etelä-Ruotsiin ja myös Suomeen asti.

MTV:n Münchenin kirjeenvaihtaja Tapio Nurmisen mukaan rannikkoalueilla ja tasaisilla alueilla mentiin pahimmillaan lähelle 200 kilometriä tunnissa. Sekä Ranskassa, Alankomaissa että Pohjois-Saksassa tulvat ovat olleet erittäin rajuja alavilla, tiheästi asutuilla alueilla.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy oli eilen käymässä Ranskan pahimmilla tulva-alueilla.

- Ilmeisesti jälkien siivoaminen on sujunut odotetusti, mutta varoitusmenetelmät, joilla pyritään rannikkoalueilla varoittamaan tulvista, eivät ilmeisesti ole toimineet, Nurminen kertoo.

- Erityisesti Ranskassa ihmiset ovat kertoneet siitä, miten heräsivät yöllä siihen, että vettä oli suurin piirtein sinne sängyn laitaan asti ja sitten kiivettiin vinttien kautta katoille.

Nyt Ranskassa keskustellaan Nurmisen mukaan paljon siitä, pitäisikö ihmiset siirtää, eli käytännössä evakuoida kokonaan pois näiltä alueilta, koska myrskyt toistuvat vuosi toisensa jälkeen.

Tapio Nurminen raportoi Münchenista. Keskusteluun osallistuu meteorologi Liisa Rintaniemi. (Huomenta Suomi 2.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.