Mainos

WWF:n Pandapalkinto puro- ja jokiluonnon suojelusta

Kahdeksatta kertaa jaettavalla Pandapalkinnolla halutaan kiinnittää huomiota puro- ja jokiluonnon tilaan ja suojeluntarpeeseen.

Ympäristöjärjestö WWF jakoi Pandapalkinnon tänä vuonna kahdelle hankkeelle. WWF palkitsi Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen ja Metsähallituksen yhteisen metsäpurojen kunnostushankkeen Koillismaalla sekä Pro Espoonjoki -yhdistyksen työn Espoonjoen suojelemiseksi. Kumpikin hanke sai 10 000 euroa.

Kahdeksatta kertaa jaettavalla Pandapalkinnolla halutaan kiinnittää huomiota puro- ja jokiluonnon tilaan ja suojeluntarpeeseen. WWF:n mukaan suomalainen puro- ja jokiluonto ovat kärsineet voimakkaista muokkauksista kuten uittoperkauksista, ojituksista ja patoamisista.

Palkintoperusteluissa WWF kiittelee, että Pohjois-Pohjanmaalla on aloitettu puroympäristöjen kartoitus- ja kunnostustyö ennakkoluulottomasti ja ilman niin sanottua virallista suojeluohjelmaa. Purot ovat ympäristöjärjestön mukaan jääneet Pohjois-Suomessa varsinaisten jokiympäristöjen kunnostuksen jalkoihin, vaikka purot ovat usein elintärkeitä taimenten lisääntymis- ja pienpoikasalueita.

Pro Espoonjoki -yhdistys on puolestaan onnistuneesti koonnut kansalaisjärjestöjä ja kalastusosakaskuntia yhteistyöhön Espoonjoen luontokokonaisuuden säilyttämiseksi. Yhdistys on muun muassa järjestänyt talkoita, melontatapahtumia ja tiedotustilaisuuksia koululaisille ja päättäjille. WWF:n mukaan Espoonjoen suojeleminen ja kunnostaminen edistävät myös historiallisesti arvokkaan kulttuurimaiseman säilymistä tuleville sukupolville.

WWF on jakanut Pandapalkintoa vuodesta 1999 lähtien. Tänä vuonna WWF valitsi palkittavat 31 hakemuksen joukosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.