Mainos

WWF listasi EU:n likaisimmat voimalat

Kaikki Dirty Thirty -listan laitokset ovat hiilivoimaloita. Eniten listalle joutuneita voimaloita on Britanniassa ja Saksassa, kymmenen kummassakin. Likaisimmat laitokset sijaitsevat kuitenkin Kreikassa.

Valtaosa Euroopan unionin eniten saastuttavista voimalaitoksista sijaitsee Saksassa ja Britanniassa, kertoo ympäristöjärjestö WWF:n selvitys. Ympäristöjärjestön listalla olevat 30 voimalaa aiheuttavat yhdessä kymmenen prosenttia EU:n hiilidioksidipäästöistä.

Saksalaisia ja brittiläisiä voimaloita on järjestön Dirty Thirty -listalle päässyt kymmenen kummastakin maasta. Kaksi Euroopan unionin likaisinta voimalaa on kuitenkin Kreikassa. Puolalaisia voimaloita listalla on neljä.

Kaikki listalla olevat ovat hiilivoimaloita. Yhdessä ne tuottivat WWF:n mukaan 393 miljoonaa tonnia hiilidioksidia, jonka katsotaan ruokkivan ilmaston lämpenemistä.

- Faktat ovat selviä. Energiasektorin on päästävä eroon likaisesta hiilestä niin pian kuin mahdollista, sanoo Stephan Singer WWF:stä.

Järjestön mukaan EU:lla on historiallinen tilaisuus vähentää päästöjä seuraavien 20 vuoden aikana, sillä valtaosa eniten saastuttavista hiilivoimaloista on poistettava käytöstä tällä aikavälillä. WWF suosittaa hiilen korvaamista maakaasulla tai uusiutuvilla energiamuodoilla.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.