Winnipeg-luotsi otti kantaa suomalaissensaation kutkuttavaan tilanteeseen – "Haluamme pitää huolta hänestä"

Winnipeg Jetsin tulokaspuolustaja Ville Heinola on jännän äärellä. Kymmenen NHL-ottelun rajapyykin lähestyessä Heinolan loppukauden osoite on puhuttanut kiekkokansaa.

Kesällä ykköskierroksella Winnipegin varaamaksi tullut Heinola yllätti monet selvittämällä tiensä joukkueen NHL-kokoonpanoon heti ensimmäisellä kaudellaan. 18-vuotias lahjakkuus on pelannut taalaliigassa nyt seitsemän ottelua ja jälki on ollut vakuuttavaa. Pisteitä nuorelle miehelle on kertynyt jo neljä, eikä kiekoton pelaaminenkaan ole sujunut kehnosti.

Winnipegin toimistolla on kuitenkin nyt edessään päätöksen aika, sillä yhdeksän pelatun NHL-ottelun jälkeen suomalaispuolustajan tulokassopimus astunee voimaan jo tästä kaudesta eteenpäin. Seuran onkin päätettävä, jatkaako Heinola NHL:ssä vai siirtyykö hän kehittymään vielä AHL:ään tai jopa SM-liigaan. Heinola ei itse ole asiaa liikaa mietiskellyt, vaan keskittyy täysillä omaan tekemiseensä.

– Ei ole minun päätettävissäni, mitä he aikovat tehdä. Yritän vain tehdä parhaani, enkä ajattele asiaa, Heinola toteaa Winnipeg Sunin mukaan.

Heinola on huilannut tällä kaudella kolme NHL-ottelua, sillä joukkueen päävalmentaja Paul Maurice halusi antaa suomalaiselle lepoaikaa rankan alkukauden keskellä. Maurice on ollut erittäin tyytyväinen Heinolan tähänastisiin otteisiin.

– Minulla on aika hyvä fiilis hänestä. Haluamme pitää huolta hänestä, mutta ammattiurheilussa eletään kapitalistisessa ympäristössä. Meidän on voitettava pelejä. Tällä hetkellä hän auttaa meitä voittamaan pelejä, Maurice kommentoi Heinolan tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat