”Tästä jätkästä tulee todella mielenkiintoinen” – 18-vuotiaalle NHL:n suomalaissensaatiolle vuolasta ylistystä valmentajaltaan

Kolme ottelua välissä huilannut puolustaja Ville Heinola palasi isoon rooliin Winnipeg Jetsin NHL-miehistössä ja jätti päävalmentaja Paul Mauricelle lämpimän tunteen kypsästä pelaamisestaan.

Heinola, 18, murtautui vastoin kaikkia odotuksia Jetsin kauden avauskokoonpanoon ja on noussut 20 minuutin peliajallaan jopa päävastuuta kantavaksi puolustajaksi. Nyt Heinola syötti ylivoimalla kauden kolmannen osumansa, kun Winnipeg hävisi kotonaan New York Islandersille 1-3.

Valmentaja Paul Maurice on ennakkoluulottomasti peluuttanut nuorta suomalaistaan, joka on osoittautunut kaikin tavoin luottamuksen arvoiseksi. Maurice ei säästellyt kehujaan tappionkaan jälkeen.

– Ne asiat, joita voi osoittaa hänen pelissään, paranevat kasvun myötä. Ne asiat, jotka hän tekee erittäin hyvin, yllättävästi 18-vuotiaalle, ovat lahja, Maurice kiteytti The Athletic -lehden mukaan.

– Tästä jätkästä tulee todella mielenkiintoinen pelaaja seurattavaksi ajan myötä, Maurice kommentoi.

Heinolan kylmäpäisyys näkyi heti kauden ensimmäisissä otteluissa. Tuolloin nuorukainen ennakoi vielä MTV Urheilulle, että pelitahti tulee olemaan yksi NHL:ään totuttelun vaikeuksista. Nyt levon jälkeen luistin kulki taas mallikkaasti.

– Hän liikkuu niin tehokkaasti jäällä – todella ryhdikkäästi. Hänen pelistään ei puutu mitään, mitä muilla puolustajilla olisi pelissään. Hän on vain nuori. Hän oli aivan yhtä hyvä, ellei parempi kuin suurin osa heistä, Maurice ylisti.

Jetsillä on vielä muutama ottelu aikaa päättää käyttääkö se jo tässä vaiheessa ensimmäisen vuoden Heinolan tulokassopimuksesta vai lähettääkö se nuoren kasvamaan farmiin. Tällä hetkellä pelaaminen NHL:n puolella vaikuttaa itsestään selvältä ratkaisulta.

Lue myös:

    Uusimmat