NHL:n ulkoilmaottelu sai Patrik Laineen muistelemaan lapsuuttaan, suomalainen maalipyssy viihtyi myös tolppien välissä – "Se oli todella hauskaa"

Patrik Laine pääsee jälleen NHL:ssä pelaamaan ulkoilmaottelussa, kun Winnipeg Jets kohtaa Calgary Flamesin Mosaic Stadiumilla tulevana lauantaina.

Lauantaina odottava ottelu sai Patrik Laineen muistelemaan oma lapsuuttaan, jolloin suomalaistähti viihtyi miltei päivittäin pihapelien parissa. Tampereella kasvanut Laine saattoikin viettää useita tunteja päivässä ulkona pelailemassa ystäviensä kanssa.

– Emme välittäneet ajasta. Me vain halusimme pelata viisi tuntia ja enemmän. Pelaaminen oli kaikki kaikessa. Se oli aina pettymys, kun joutui mennä kotiin syömään, Laine kertoo NHL:n verkkosivuilla.

Laineen mukaan talvinen sääkään ei estänyt nuorukaisia siirtymästä pihalle pelaamaan. Pakkasen paukkuessa laitettiin vain lämpimästi päälle ja pelit pystyyn.

Laine pelasi kavereidensa kanssa pihapelejä milloin missäkin. Aikataulun puitteissa Laine ja kaverit lähtivät välillä myös ulkojäille, mutta useimmiten pelit pyörivät pihalla, jossa he kuvittelivat olevansa suomalaisia tähtipelaajia.

Vaikka Laine onkin nykyisin tunnettu maalintekotaidoistaan, asettui hän myös tarvittaessa ilomielin tolppien väliin.

– Pelasin paljon maalissa. Me vaihtelimme aina, ja jonkun oli oltava maalissa. Se oli todella hauskaa.

Tulevan viikonlopun ulkoilmaottelu ei suinkaan ole suomalaistähden ensimmäinen ottelu taivasalla. Laine pääsi suuren yleisön eteen myös tulokaskaudellaan, kun Winnipeg Jets koki 0-3-tappion Edmonton Oilersille. Ensi lauantaina vain voitto kelpaa.

– Se oli hienoa, ensimmäinen oikea pelini ulkona. Se oli iso juttu. Koko kokemus oli mahtava ja peliämme edeltänyt alumniottelu oli uskomaton. Tuo peli oli vasta viides NHL-otteluni, ja se oli aika siistiä. Toivottavasti saamme paremman tuloksen tällä kertaa, Laine summaa.

Lue myös:

    Uusimmat