Winehousen veli paljasti uutta tietoa tähden kuolemasta

Vuonna 2011 draagisesti menehtyneen laulaja Amy Winehousen veli on puhunut sisarensa kuolemaan johtaneista syistä.

Laulaja Amy Winehouse kuoli yllättäen kotonaan kesällä 2011. Laulajan kuolinsyyksi on vahvistettu alkoholimyrkytys. 27-vuotiaana menehtyneellä Winehousella oli ollut 100 millilitraa kohden 416 milligrammaa alkoholia veressään.

Nyt Amy Winehousen veli Alex Winehouse on puhunut Observer-lehden haastattelussa bulimian olleen syynä sisarensa kuolemaan. Alex myöntää, että hänen sisarensa alkoholinkäyttö ja huumeongelmat olisivat mitä luultavimmin lopulta vieneet häneltä hengen. Veljen mukaan Amy kuitenkin kuoli aikaisemmin hänen kehonsa ollessa heikko syömishäiriön takia. Winehouse oli sairastunut bulimiaan 17-vuotiaana.

– Hän olisi mitä luultavammin kuollut vastaavalla tavalla, mutta uskon bulimian lopulta olleen syy kuolemaan. Jos Amyllä ei olisi ollut syömishäiriötä, olisi hän ollut fyysisesti vahvempi.

Alex uskoo kaikkien nähneen jo Amyn olemuksesta hänen kärsivän syömishäiriöstä.

– Useat hänen ystävistään sairastivat bulimiaa, mutta he pääsivät siitä eroon. Amy ei koskaan lopettanut. Me kaikki tiesimme, että hän on sairas, mutta arkaan aiheeseen oli vaikea tarttua, kun hän ei itse puhunut siitä.

Tähden nimissä perustettu järjestö onkin hiljattain lahjoittanut rahaa syömishäiriöstä kärsivien hoitoon.

– Haluan, että ihmiset ovat tietoisia bulimiasta ja sen vaaroista, se on hyvin, hyvin synkkä aihe. Asiasta pitää pystyä puhua ja sairastuneita tukea.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat