Williams-pomolla riittää huolenaiheita koronaviruksen keskellä – "Se voi olla uskomattoman vaikeaa"

F1-talli Williamsin tallipäällikkö Claire Williams pelkää, että koronaviruksen vuoksi perutut osakilpailut vaikuttavat tallien talouteen negatiivisesti.

Koronaviruspandemia on vaikuttanut suuresti myös F1-sirkukseen. F1 ilmoitti torstaina, että uusi kausi käynnistyy aikaisintaan kesäkuussa. Ennen kesäkuuta oli määrä kisata seitsemän osakilpailua. Osa kilpailuista siirretään myöhemmäksi, mutta esimerkiksi Monacossa ei ajeta tällä kaudella lainkaan.

Tilanne aiheuttaa luonnollisesti huolta myös F1-talleissa. Tallit pyrkivät noudattamaan Maailman terveysjärjestön (WHO:n) ohjeita koronaviruksen ehkäisemiseksi. Mahdolliset karanteenit voivat vaikuttaa suuresti tallien toimintaan.

– Luulen, että jokaisen tallin päähuolenaiheena on valmistus, koska et voi valmistaa osia kotoa käsin. Jos meidän täytyy sulkea tehtaamme, se voi olla uskomattoman vaikeaa, Williamsin tallipäällikkö Claire Williams sanoo Autosportille.

F1-kauden alun lykkääntyminenkin mietityttää suuresti perinteikkään tallin päällikköä. Varsinkin taloudelliset seikat aiheuttavat syystäkin huolta viime aikoina rahallisten asioiden kanssa kamppailleen tallin sisällä.

– Mietinnän alla on myös se, jos emme mene kisoihin, mitä tapahtuu palkintorahoille. Mikäli ne pienenevät, sitä olisi huomattavan vaikeaa käsitellä. Tällä hetkellä toivomme, ettei niin tapahdu. Keskustelemme myös vakuutuksesta, jos niin tapahtuu, Williams toteaa huolestuneena.

Vaikka kisoja ei ajeta, työntekijöiden on silti saatava voita leipiensä päälle.

– Palkat on silti maksettava. Useiden tiimien palkkalaskut ovat suurin osa heidän kuukausittaisista menoista.

Lue myös:

    Uusimmat