Pienemmät F1-tallit riutuvat henkitoreissaan – "Kauhean monta tiimiä saattaa mennä nurin"

Williamsin formula-tallia johtava Claire Williams pelkää koronavirusta ja sen talousvaikutuksia henkilökuntansa puolesta. Hän myönsi Sky Sportsin tv-haastattelussa keskiviikkona, että pandemia vaarantaa tallin tulevaisuuden.

Williams lupasi silti tehdä lähiviikkojen päätökset kauden kilpailuista talliväkensä terveyden ehdoilla.

– Meillä on vaakakupissa tallin selviytyminen ja toisessa henkilökunnan terveys, kun mietimme paluuta kisoihin, Williams tiivisti tallijohdon vastuun.

– Minulle ihmiset ovat lopulta se kaikkein tärkein asia.

Koronapandemian jäädyttämän formula 1:n MM-sarjan on tarkoitus alkaa 5. heinäkuuta Itävallan gp:llä Spielbergissä. Alkukauden kymmenen kilpailua on peruttu tai siirretty ja kalenterissa on jäljellä 12 kilpailua, jotka ovat useimmille talleille elintärkeitä.

– On pelottavaa ajatella, ettei tilanne uhkaa vain yhtä tai kahta tiimiä. Kauhean monta tiimiä saattaa mennä nurin, jos emme pääsisi kilpailemaan, Williams totesi.

– Talousrakenteemme tässä lajissa on sellainen, että olemme valtavan riippuvaisia kilpailuista.

Raskas päätös

Tallipäällikkönä Williams lopulta päättää viranomaismääräysten puitteissa, milloin ihmiset palaavat töihin tallin toimitiloihin Grovessa. Hän tekee päätökset myös kisamatkoista.

– Ihmisten terveys on ylivoimaisesti tärkein asia, kun mietimme paluuta töihin tai sitä, pyydänkö ihmisiä matkustamaan. Voin vain toivoa, ettei päätösten hintana ole sitten koko tallin tulevaisuus, Williams pohdiskeli.

MM-sarjan toimitusjohtaja Ross Brawn kehuu syrjäistä Spielbergiä ihanteelliseksi paikkakunnaksi avata kilpailukausi. Sarjaa käynnistellään huolellisin varotoimin.

– Yksi logistisista haasteistamme on järjestää koronatestit kaikille ennen kuin päästämme ketään kilpailupaikalle, Brawn kertoi alkuviikosta.

– Sen jälkeen olisi houkuttelevaa pitää ihmiset turvatussa paikassa vähän pidempään ja järjestää toinen kilpailu samalla radalla.

MM-sarjan johto on suunnitellut, että heinäkuun aikana Spielbergissä ja myös Silverstonessa ajettaisiin kaksi kilpailua. Se kasvattaisi kalenterin jäljellä olevat kilpailut 14:ään.

Näillä näkymin MM-sarja päättyy 29. marraskuuta Abu Dhabissa.

Lue myös:

    Uusimmat