F1-sarjan ongelmatallissa iso huoli: mitä tapahtuu, jos sarjan palkintorahat jäävät jakamatta tiimeille?

Talousvaikeuksissa olevan Williams-tallin apulaispäällikkö Claire Williams pelkää koronaviruksen aiheuttamien tapahtumaperuutusten koituvan liian suureksi taakaksi tiimilleen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 13.-15.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55, 2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.05, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Williams nostaa esiin huolen F1-sarjan kisajärjestäjiltä keräämistä GP-oikeuksista, joista tilitetään rahaa ennakkoon tiimeille. Useamman kisan peruminen saattaisi Williamsin mukaan vaikuttaa suoraan tähän kassavirtaan. Williams on jo valmiiksi kokenut kovia sponsorimenetysten ja jatkuvan suorituskyvyn alamäen takia.

– Me tietysti, kuten kaikessa muussakin vastuullisessa liiketoiminnassa, seuraamme tilannetta erittäin tarkkaan. Meillä Williamsilla on tätä varten oma työryhmä, Williams kommentoi Motorsport.comille.

Williamsin mukaan hänelle on tärkeintä turvata henkilökuntansa sadat työpaikat mahdollisista peruutuksista huolimatta.

– Meillä ei ole esiintynyt sairastapauksia Williamsilla, mutta meille on tärkeää turvata bisneksemme. Sitä varten on erilaisia suojauskeinoja etätyömahdollisuudesta lähtien, jos meidän täytyy lähettää ihmisiä kotiin, Claire Williams kommentoi.

– Suurin huoli varmasti kaikilla tiimeillä on tehdastyössä, koska et voi valmistaa osia kotonasi, joten jos meidän täytyy sulkea tehtaamme, siitä voi tulla äärimmäisen vaikeaa, hän jatkaa.

Pelko palkintorahojen pienentymisestä on myös Williamsin huolenaiheena. Toistaiseksi ole tietoa, miten asian kanssa edetään.

– Tällä hetkellä toivomme, ettei sinä käy niin, koska se ei olisi helppo tilanne hallita. Keskustelemme asiasta parhaillaan, Williams kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat