Mainos

Wikileaks kertoo löytäneensä keinon kerätä rahaa

Paljastussivusto Wikileaks kertoo löytäneensä keinon kiertää sille asetettu pankkisaarto ja pystyvänsä taas ottamaan vastaan lahjoituksia.

Sivusto on ollut pankkisaarrossa viimeiset 1,5 vuotta. Saarto on sivuston mukaan vähentänyt sen saamia lahjoituksia 95 prosenttia ja tyrehdyttänyt myös Wikileaksin toimintaa.

Yhdysvaltain finanssijätit Visa ja MasterCard ovat estäneet lahjoitusten teon kauttaan Wikileaksille, mitä sivusto pitää laittomana. Myös muut rahansiirtofirmat kuten PayPal ja Western Union ovat mukana saarrossa.

Wikileaks kertoo tiedotteessaan aikovansa käyttää lahjoitusreittinä ranskalaista Visan yhteistyökumppania Carte Bleuea. Tavoitteena on kerätä miljoona euroa, minkä verran sivusto kertoo tarvitsevansa toimintansa jatkamiseen.

Wikileaks kehottaa tekemään sivustolle lahjoituksia äkkiä Carte Bleuen kautta, ennen kuin Visa tai MasterCard yrittää estää lahjoitusten teon.

Pankkisaarto aloitettiin joulukuussa 2010, kun Wikileaks julkisti 250 000 Yhdysvaltain salaista diplomaattiviestiä.

Wikileaksille voi tuoda helpotusta myös se, että oikeus määräsi viime viikolla Islannissa Visa- ja MasterCard-maksuista Islannissa huolehtivaa Valitor-yhtiötä sallimaan rahansiirrot Wikileaksille.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.