WHO:lta synkkiä uutisia: Koronavirusta ei kukisteta tämän vuoden aikana

11:21
Miksi Helsingin koronatartunnoissa on raju nousu?

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan on epärealistista, että koronaviruspandemiasta selvittäisiin vuoden loppuun mennessä.

Järjestön johtoon kuuluvan Michael Ryanin mukaan on kuitenkin mahdollista, että viruksen aiheuttama kriisi helpottuu, jos sairaalahoidon tarvetta ja koronavirukseen liittyviä kuolemia onnistutaan vähentämään.

Ryan huomauttaa, että virus on yhä voimissaan, sillä maailmanlaajuiset tartuntamäärät ovat jälleen lähteneet nousuun usean viikon laskun jälkeen.

WHO:n painopisteenä on nyt pitää koronan leviäminen mahdollisimman vähäisenä, jotta ihmisten sairastuminen vähenisi ja uusien virusmuunnosten syntymiseltä vältyttäisiin.

WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus iloitsi maanantaina Ghanassa ja Norsunluurannikolla aloitetuista rokotuksista, jotka ovat tulleet covax-ohjelman avulla. WHO:n covax-ohjelman tarkoituksena on edistää koronarokotteiden maailmanlaajuista tasapuolista saatavuutta. Ohjelman kautta rikkaat maat voivat tukea köyhempiä maita rokotteiden hankkimisessa.

Hänen mukaansa on silti valitettavaa, että rokotukset alkavat köyhemmissä maissa kolme kuukautta rikkaita maita myöhemmin.

–  On valitettavaa, että jotkut maat jatkavat priorisoivat nuorempien ja terveempien, pienemmällä sairastumisriskillä olevien aikuisten rokottamista omissa väestöissään, ennemmin kuin terveydenhuollon työntekijöiden ja vanhempien ihmisten rokottamista muualla, Ghebreyesus sanoi.

Pääjohtaja on toivonut, että terveydenhuollon työntekijöiden rokottaminen koronavirusta vastaan aloitettaisiin kaikissa maissa tämän vuoden 100 ensimmäisen päivän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja