Mainos

Westendorp: Bosnian lähettiläät laittomia

Bosnian ulkomaihin lähettämiä suurlähettiläitä ei pitäisi tunnustaa, koska Bosnian keskushallitus ei ole kyennyt sopimaan maan diplomaattiedustajista. Näin sanoi tänään Carlos Westendorp, joka johtaa Bosnian kansainvälistä avustustyötä.

Westendorp, Carl Bildtin seuraaja, on aiemmin sanonut, että Bosnian suurlähettiläät menettäisivät valtuutuksensa tehtäviensä hoitamiseen eilisestä lähtien. Nyt hän on kuitenkin lykännyt määraikaa maanantaihin.

Valtuuksien menettämisen taustalla on se, että Bosnian keskushallitus ei ollut pystynyt keskiyöhön mennessä sopimaan yhteisestä suurlähettiläslistasta. Tätä edellytettiin kansainvälisessä Bosnia-kokouksessa toukokuussa hyväksytyssä päätöslauselmassa.

Kaikki Bosnian nykyiset suurlähettiläät on nimittänyt virkoihinsa Bosnian sisällissodan aikainen hallitus, jossa muslimit olivat valta-asemassa. Viime syyskuun vaalien jälkeen Bosnialle nimettiin yhteishallitus. Se ei ole kuitenkaan pystynyt sopimaan suurlähettiläspaikkojen jakamisesta muslimien, kroaattien ja serbien kesken.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.