Mainos

Wenzel Rovaniemen teatterin johtoon

Näyttelijä Tom Wentzel on valittu Rovaniemen teatterin - Lapin alueteatterin johtajaksi. Hän aloittaa uudessa työssään 1.8.2002. Nykyinen johtaja Ahti Ahonen luopuu paikastaan omasta halustaan.

Rovaniemen teatteri saa uuden keulahahmon.


Vuonna 1947 syntyneellä Wenzelillä on 30 vuoden ura näyttelijänä ja johtotehtävissä eri teattereissa pääkaupunkiseudulla. Viime vuodet hän on tehnyt teatteri-, televisio- ja radiotöitä oman yrityksensä kautta. Yksimielisesti valinnan tehnyt Lapin alueteatteriyhdistys korostaa Wentzelin laajaa kokemusta teatterimaailmasta. Työsopimus on kolmevuotinen ja lisäksi se sisältää yhden optiovuoden.

Katsojaluvut putosivat

Rovaniemen teatterin näytäntökausi 2000-2001 oli katsojaluvuiltaan varsin synkkä. Katsojia kävi kaikkiaan 27 552, kun edellinen kausi veti yli 35 000 vierasta. Jyrkkä lasku johtui poikkeuksellisesta takaiskujen ketjusta. Yli 40 esitystä jouduttiin peruuttamaan näyttelijöiden loukkaantumisten ja sairastumisten takia. Esityksiä kaudella oli 181, kun aiempi luku oli 248. Eniten katsojia keräsi joulumusikaali Pukinpunainen, jonka 24 esitystä seurasi lähes 8400 vierasta. Teatterin hallituksen puheenjohtaja Tapio Tuomilaakso kuitenkin vakuutti torstain tiedotustilaisuudessa, että katsojaongelmista huolimatta laitoksen talous on varsin hyvällä pohjalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.