Washington Post: Pentagon käytti miljardin korona-avustuksen lähinnä sotakalustohankintoihin – näin puolustusministeriö perustelee päätöstä

0:32
Donald Trump käytti jälleen kiisteltyä nimitystä koronaviruksesta puhuessaan YK:n yleiskokouksessa

Yhdysvaltain puolustusministeriö, eli Pentagon sai maan kongressilta keväällä miljardin dollarin avustuspaketin koronan ehkäisyyn ja pandemiaan valmistautumiseen. The Washington Post -lehden mukaan suurin osa rahoista on käytetty sotakalustohankintoihin.

Koronapandemian takia puolustusministeriölle myönnetystä avustuksesta valui valtaosa, useita satoja miljoonia dollareita, maan sotavoimien tavarantoimittajille, lehti kertoo.

Avustusrahoja saaneet yhtiöt ovat mukana muun muassa Yhdysvaltain sotavoimien käyttämien laivojen, ilma-alusten, tiedusteludroonien- ja satelliittien sekä univormujen valmistuksessa.

Lehden mukaan osa avustuksia saaneista tavarantoimittajista on ollut mukana myös tukiohjelmassa, jossa yrityksille on annettu lainarahaa, jota ei ehtojen täyttyessä tarvitse maksaa takaisin.

Lehden mukaan puolustusministeriön tapa jakaa varoja ei ole vastannut sitä tarkoitusta, johon rahat kongressi alun perin myönsi. Rahat oli sen mukaan suunniteltu nimenomaisesti koronanvastaiseen taisteluun.

Pentagon on antanut lausunnon avustusrahojen käytöstä. Sen mukaan tukipaketin ehdoissa ei vaadittu, että rahoja käytettäisiin pelkästään esimerkiksi lääkintävarusteisiin.

Puolustusministeriön hankinnoista vastaavan osaston virkamies Ellen Lord kommentoi The Washington Postille, että hankinnoilla saatiin turvattua Yhdysvaltojen turvallisuuden kannalta tärkeiden yhtiöiden toimintaa vaikeassa tilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja