Valkoinen talo pyysi 2,5 miljardia dollaria koronaviruksen torjuntaan

2:53
Koronavirus levisi Yhdysvaltoihin Japanin rannikolla olleesta risteilijästä.

Valkoinen talo haluaa kongressin myöntävän yhteensä 2,5 miljardia dollaria uudenlaisen koronaviruksen vastaisiin toimiin, kertoo amerikkalaismedia.

Rahat on tarkoitus saada nipistämällä muiden hallinnonalojen budjeteista, ohjaamalla terveysministeriön rahoja uudelleen ja käyttämällä reilut puoli miljardia alun perin ebolan torjumiseen varattuja varoja.

Kongressin demokraatit arvostelivat välittömästi presidentti Donald Trumpin hallinnon pyyntöä liian pieneksi ja liian myöhään esitetyksi.

– Toistuvista kongressin ja maailman terveysviranomaisten varoituksista huolimatta Trumpin hallinnolta kului viikkoja näiden varojen pyytämiseen. Ja nyt rahat on vielä tarkoitus ottaa muilta terveydenhuollon tärkeiltä osa-alueilta. Eikä tässäkään vielä kaikki, sillä rahamäärä on aivan liian pieni, jotta se riittäisi tehokkaisiin maanlaajuisiin vastatoimiin, ruoski edustajainhuoneen määrärahakomitean demokraattipuheenjohtaja Nita Lowey.

Valkoisen talon haluamat rahat on tarkoitus käyttää muun muassa laboratoriotesteihin, karanteenitoimiin ja rokotteen kehittämiseen.

Yhdysvalloissa on tähän mennessä todettu runsaat 50 koronavirustartuntaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja