Mainos

Wärtsilä investoi ja palkkaa Vaasassa

Wärtsilä jatkaa työllistämistä Vaasan seudulla: tämän kevään aikana uusia työntekijöitä on palkattu jo 60, ja uuden investoinnin myötä uusia työpaikkoja tullee 70.

Konepajakonserni Wärtsilä lisää moottorien kokoonpano- ja koeajokapasiteettia Vaasassa. Ensi vuoden loppuun mennessä toteutettavan investoinnin arvo on noin 30 miljoonaa euroa, ja sen arvioidaan tuovan Vaasan tuotantoon noin 70 uutta vakityöpaikkaa ja lisäksi määräaikaisia työntekijöitä ja vuokratyövoimaa.

Wärtsilä jatkaa näin ollen työllistämistä Vaasan seudulla: kahden viime vuoden aikana uusia työntekijöitä on palkattu 240 ja tämänkin kevään aikana jo 60. Wärtsilän Suomen yhtiön toimitusjohtaja Juha Kytölä arvioi, että vielä loppuvuoden aikana Vaasaan palkataan 140 uutta työntekijää. Uuden investoinnin myötä lisätyövoimalle on tarvetta myös ensi vuonna.

Tällä hetkellä Wärtsilän Vaasan-tehtailla työskentelee noin 1800 ihmistä.

Alkuvuoden tulos laski

Wärtsilän tulos ennen veroja laski tammi-maaliskuussa 42,3 miljoonasta eurosta 40,0 miljoonaan euroon. Yhtiön liikevaihto nousi 592 miljoonaan euroon, kun vertailukelpoinen liikevaihto vuotta aiemmin oli 484 miljoonaa euroa.

Uusia tilauksia Wärtsilä sai yli 50 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Yhtiön tilauskanta nousi maaliskuun lopussa 3 415 miljoonaan euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.