Wagner-ryhmän Pietarin toimistolle tuotiin kukkia Prigozhinin muistoksi – palkkasotilas: "Olen sanaton"

Wagner-ryhmän Pietarin toimistolle tuotiin kukkia johtaja Prigozhinin muistoksi – palkkasotilas: "Olen sanaton" 1:49
Katso video: Prigozhinia muistettiin kukin ja kynttilöin Pietarissa.

Wagner-ryhmän Pietarin toimiston eteen jätettiin kukkia ja kynttilöitä torstaina 24. elokuuta, kun tieto ryhmän ryhmän johtaja Jevgeni Prigozinin kuolemasta annettiin.

Lento-onnettomuus tapahtui keskiviikkoiltana 23. elokuuta, eikä kukaan kyydissä ollut selvitynyt koneen putoamisesta. Prigozhinin nimi oli lentokoneen nimilistalla.

Videolla näkyy, kuinka ihmiset jättävät kukkia ja sytyttävät kynttilöitä. Muistomerkin päälle on aseteltu Wagner-ryhmän merkkejä. Paikalla oli kaksi naamioitunutta miestä, jotka väittivät olevansa Wagner-ryhmän palkkasotureita.

– Olen sanaton, koska olemme menettäneet johtajamme, sanoo toinen naamioitunut mies.

Miehet sanoivat odottavansa lisäohjeita muilta Wagnerin komentajilta.

– Meidän on pysyttävä yhdessä.

Venäjältä ei virallista kantaa

Kremlin tai Venäjän puolustusministeriö eivät ole kommentoineet virallisesti Prigozhinin kohtaloa. Prigozhin oli Wagner-palkkasoturiryhmän johtaja, mutta myös vihollinen armeijan johdolle. Hän arvosteli johdon epäpätevää toimintaa Ukrainan sodassa.

Wagner-ryhmä ja Prigozhin saivat Venäjän presidentti Vladimir Putinilta vihat niskaansa järjestettyään kesäkuussa 2023 epäonnistuneen aseellisen kapinan armeijan ylintä johtoa vastaan.

Tosiasioiden puute on kiihdyttänyt spekulaatioita siitä, kuka onnettomuuden takana on. Syytöksiä on osoitettu sekä Venäjän, että Ukrainan suuntaan.

Prigozhinin kuolema jättäisi Wagner-ryhmän ilman johtajaa, sekä herättäisi kysymyksiä ryhmän tulevista toimista Afrikassa ja muualla maailmassa.

Lue myös:

    Uusimmat