Prigozhinin lentokoneen palava hylky näkyy videolla

Video: Prigozhinin lentokoneen palava hylky 0:50
Wagner-johtaja Jevgeni Prigozhinin lentokoneen palava hylky näkyy videolla, jonka kuvauspaikan Reuters on vahvistanut.

Uutistoimisto Reuters on julkaissut videon, jossa näkyy Wagner-johtaja Jevgeni Prigozhinin pudonneen lentokoneen palava hylky Tverin alueella lähellä Moskovaa. Reuters on vahvistanut videon kuvauspaikan.

Venäjän federaation ilmaliikenneviraston mukaan Prigozhin kuoli lentoturmassa. Wagner-ryhmään liitetty Telegram-kanava on sekin sanonut Prigozhinin menehtyneen.

Lentokoneen maahansyöksypaikalta on löytynyt kymmenen ruumista, venäläisviranomaiset sanovat. Viranomaisten mukaan koneessa oli seitsemän matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä.

Venäjän ilmaliikenneviraston mukaan sekä Prigozhin että Wagner-ryhmän kakkosmiehenä pidetty Dmitri Utkin olivat turmakoneen matkustajalistalla. Ilmaliikenneviraston mukaan tapauksen tutkinta on aloitettu.

Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War puolestaan arvioi, että presidentti Vladimir Putin "lähes varmasti" määräsi Prigozhin koneen ammuttavaksi alas.

Jevgeni Prigozhinin lentokone väitetysti putoaa videolla taivaalta 1:03
Videon väitetään näyttävän, miten Wagner-johtaja Jevgeni Prigozhinin lentokone putoaa maahan. Videon aitoutta ei ole vahvistettu.

Lue myös: