Ruumispusseja kannetaan Prigozhinin lentokoneen turmapaikalta

Video näyttää: Wagner-johtaja Jevgeni Prigozhinin koneen turmapaikalta viedään pois ruumissäkkejä 1:19
Video näyttää, miten Wagner-johtaja Jevgeni Prigozhinin lentokoneen turmapaikalta viedään pois ruumissäkkejä.

Uutistoimisto Reuters on julkaissut videon, jossa ruumispusseja kannetaan pois keskiviikkoiltana Tverin alueella lähellä Moskovaa pudonneen lentokoneen luota.

Videolla näkyy, miten ainakin kolme ruumispussia kannetaan pois turmapaikalta. Videolla on lisäksi kuvaa tuhoutuneen lentokoneen osista.

Venäjän ilmaliikenneviraston mukaan sekä Jevgeni Prigozhin että Wagner-ryhmän kakkosmiehenä pidetty Dmitri Utkin olivat pudonneen lentokoneen matkustajalistalla. Wagner-ryhmään liitetty Telegram-kanava Grey Zone on sanonut Prigozhinin menehtyneen.

Lentokone oli tiettävästi matkalla Moskovasta Pietariin. Venäjän ilmaliikenneviraston mukaan tapauksen tutkinta on aloitettu. 

Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War puolestaan arvioi, että presidentti Vladimir Putin "lähes varmasti" määräsi Prigozhin koneen ammuttavaksi alas. Kreml tai Venäjän puolustusministeriö eivät ole virallisesti kommentoineet asiaa, Reuters kirjoittaa.

Ulkopoliittisen instituutin tutkijatohtori Kristiina Silvan ja MTV Uutisten Maailma & Kotimaa -toimituksen päällikkö Mirja Kivimäki arvioivat Venäjän tilannetta ja palkkasotilasryhmä Wagnerin tulevaisuutta MTV Uutiset Livessä kello 10.15 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat