Mainos

Vuoden kauneimmat kirjat -kisa pelastui

Yli 60-vuotias perinne, Vuoden kauneimmat kirjat -kisa, jatkuu sittenkin. Kilpailun jatkuminen oli uhattuna, sillä Suomen Kirjasäätiö lakkautti tammikuussa tukensa sille. Se herätti kirja-alalla runsaasti ärtymystä ja lyhyessä ajassa yli 700 ihmistä allekirjoitti nettivetoomuksen kauneimpien kirjojen puolesta. Nyt hätiin on tullut Suomen Messusäätiö. Se on myöntänyt Suomen kirjataiteen komitealle vuosittaisen 10 000 euron apurahan kilpailun järjestämiseen.

Vuoden kauneimmat kirjat -kilpailu on Suomessa ainoa kilpailu, jossa kirjoja arvioidaan ulkoasun perusteella.

Kirjataiteen komitea on kirjoja palkitessaan kiinnittänyt huomiota muun muassa niiden typografiaan, materiaaleihin, tekniseen toteutukseen, taittoon sekä sisällön ja suunnittelun tasapainoon. Klassisen kirjapainotaidon ohella komitea arvostaa uudenlaisia, tuoreita ratkaisuja.

Viime vuonna kisaan osallistui 203 teosta ja kisan taso on komitean mukaan yhä noussut. Skandinaaviseen makuun sopivan kauniin kirjan ei tarvitse olla loisteliaan koristeellinen, vaan kohteensa näköinen. Suomalaiset arvostavat erityisesti huomaamatonta, sisällön pariin houkuttelevaa laadukkuutta.

Vuoden 2009 kauneimmat kirjat julkistetaan huhtikuussa 2010.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.