Vuoden alusta voimaan 10 kuntaliitosta

Ensi vuoden alusta tulee voimaan 10 kuntaliitosta. Vuonna 2013 toteutuvista liitoksista neljä on monikuntaliitoksia, joissa on osallisena enemmän kuin kaksi kuntaa.

Vuoden alusta yhdistyvät Etelä-Pohjanmaalla Alavus ja Töysä, Pohjois-Karjalassa Kitee ja Kesälahti, Pohjois-Savossa Kuopio ja Nilsiä ja Uudellamaalla Lohja, Karjalohja ja Nummi-Pusula.

Etelä-Savossa tapahtuu kaksi liitosta kun Mikkeli, Ristiiina ja Etelä-Karjalan puolelta Suomenniemi liittyvät yhteen ja maakunnan itälaidalla Savonlinna, Kerimäki ja Punkaharju.

Pohjanmaalla liittyvät Vaasa ja Vähäkyrö. Pirkanmaalainen Sastamala ja satakuntalainen Kiikoinen lyövät hynttyyt myös yhteen.

Pohjois-Pohjanmaalla tapahtuu kaksi liitosta. Pienemmässä Raahe ja Vihanti muodostavat liitoksen ja suuremmassa syntyy uusi Oulu Oulun, Oulunsalon, Haukiputaan, Kiimingin ja Yli-Iin liitoksessa.

Vuonna 2013 tapahtuvat kuntien yhdistymiset ovat viimeisiä, joihin kunnat saavat Paras-hankkeen mukaista yhdistymisavustusta. Käynnissä olevan kuntauudistuksen myötä tapahtuvia kuntaliitoksia tullaan myös tukemaan yhdistymisavustuksin.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat