Vuoden 2014 trendit, jotka saisivat jo unohtua

Uusi vuosi, uudet kujeet – myös muodissa. Nämä viime vuoden villitykset toivottavasti jäävät unholaan muotivuonna 2015.

Vuonna 2014 nähtiin monia hauskoja trendejä, kuten lännenhenkisiä viittoja, vajaamittaisia lahkeita ja hapsusomisteita, mutta ihan jokaista villitystä emme jää kaipaamaan. Saa nähdä, miten kuumaa huutoa nämä vaatekappaleet tulevat olemaan nyt, kun uutuudenviehätys on ehtinyt hiipua.

1. Lappuhaalarit

Lappuhaalareita nähtiin niin muotibloggaajilla kuin Hollywood-tähdillä, erityisesti farkkuversioina. Karu totuus kuitenkin on, että vaikka lapsekas look pukisi jännästi stailattua, gasellimaista muotitähteä, se näyttää harvoin hyvältä tavisnaisen yllä. Lopputulos henkii useimmiten joko maajussia tai leikki-ikäistä kasarilasta, ei viehkeän leikkisää farkkupimua.

Farkkuhaalarit eivät kuitenkaan katoa täysin, vaan tulevat tänä vuonna utilitaristisina, hihallisina versioina. Kokofarkkua voti kokeilla myös yhdistämällä farkkupaidan klassikkohousuihin ja laadukkaisiin asusteisiin.

Miellyttääkö lappuhaalaritrendi silmä siltikin? Kokeile lahkeellisen haalarin sijaan hametta, jossa on lappuhaalareista tuttu liivimäinen yläosa. Liivihameessa on samaa leikkisyyttä, mutta aikuisemmalla ja naisellisemmalla otteella.

Mikäli erehdyit jo hankkimaan lappuhaalarit, voit tuunata niistä vaikka hauskan topin kesää varten:

2. Ruutupaidat vyötäisillä

Ysäri jysähti päälle isosti vuonna 2014, ja tyyliin kuului myös grungen paluu. Trendikkäät roikottivat isoja ruutupaitojaan vyötäisillä samaan tapaan kuin aikoinaan peruskoulun pihalla.

Katsellaanpa trendiä kriittisin silmin. Paidan paikka ei ole lanteilla, vaan päällä. Lantiolle kietaistuna se lisää massaa alakroppaan, eikä ole edes kovin käytännöllinen. Kävellessä solmua saa olla koko ajan korjailemassa, ettei hieno trendipaita tipahda maahan.

Mikäli et osaa päättää pitääkö paitaa päällä vai vain mukana roikkumassa, sido se harteille. Helpompaa, lämmittävämpää ja tyylikkäämpää.

3. Cut Out

Mekkoihin ilmestyi viime vuosien aikana jännittäviä ja seksikkäitä cut out -leikkauksia, joita voisi kuvata vähemmän mairittelevasti "kurkistusaukoiksi". Hienovarainen paljastelu on toki hienoa, mutta cut out-mekoissa vilauttelu on melkoisen alleviivattua. Sitä paitsi, niissä on sama pulma kuin napapaitojen kanssa: kaunista katseltavaa runwaylla, ei niinkään katukuvassa.

Mikäli tykkäät vilautella, hanki mekko jossa on seksikäs ja tyylikäs syvä halkio tai esimerkiksi selän paljastava halter neck-malli.

4. Donitsit

Kirjoitimme syksyllä 2014 hiusdonitsin tekevän paluuta. Toivomme, että yritykseksi se myös jää.

5. Terveyssandaalit

Vuosi 2014 oli käytännöllisten kenkien juhlaa, ja toimituskin iloitsee tappajakorkojen kuolemasta. Toivomme, että matalat ratsastussaappat, värikkäät lenkkarit ja midikorkoiset nahkasandaalit kansoittavat kadut tänäkin vuonna, sillä mukavuus ennen kaikkea.

Kaikella on kuitenkin rajansa, ja tässä tapauksessa sen soisi kulkevan rumien kenkien trendissä: siinä, että kömpelöt, möhkälemäiset terveysjalkineet naamioituivat yhtäkkiä kaupunkikelpoisiksi kengiksi. Pahimmillaan näitä yhdistettiin sukkiin. Trendissä on jotain samaa kuin takavuosien Crocs-villityksessä, kun nämäkin terveydenhoitohenkilökunnan työjalkineet päätyvät jostain kumman syystä muotikengiksi.

Rumuuden estetiikalla ylpeilevät myös ysäriltä tutut läskipohjakengät. Ne ovat groteski muisto Spice Girlsejä aikoinaan fanittaneelle, mutta kauhuleffan tapaan kutkuttava uutuus sitä nuoremmille.

Kulje terveyssandaaleissa kotona ja korkeintaan mökillä, mutta valitse kaupungille tänä vuonna kauniit matalat sandaalit. Sellaisiakin nimittäin on.

6. Norm Core

Tavallisuuden ylistys eli norm core on ollut tervetullut tuulahdus ja vastaisku pröystäilevälle muodille. Harmaalle collegelle, huppareille, lippiksille, verkkareille ja perusvaatteille onkin aikansa ja paikkansa, nimittäin krapulapäivät, opiskeluajan pitkästyttävät luennot, sohva ja lähikauppa. Muutoin tylsyyden tavoittelu jääköön ohimeneväksi pukeutumisprotestiksi.

7. Överirevityt farkut

Vaikka vuonna 2015 levenevät lahkeet ovat farkuissa kuuminta hottia, veikkaamme, että viime vuonna hurmanneita boyfriend-farkkuja tulemme rakastamaan edelleen. Repaleiset ja rennot denimpöksyt olivat iso ilmiö vuonna 2014, mutta kaikkein reikäisimpien housujen soisi joutaneen jo roskiin. Joskus äiti on oikeassa tyyliseikoissa, ja nämä rakastetut renttuhousut ovat yksi niistä kerroista.

Siinä vaiheessa, kun taskut ja alusvaatteet pilkistävät rei'istä ja farkut meinaavat repeytyä kahtia, on menty trendikkyydessä jo naurettavuuden puolelle. Luonnollisilta vaikuttavat kulumat ovat cooleja, mutta jos housuista on leikattu polvien kohdalla kaistaleet pois, ollaan siirrytty huolettomasta lookista epätoivoiseen trendipelleilyyn. Polvet sitä paitsi harvemmin ovat se kehon kaunein osa, joten mitäpä niitä varta vasten vilauttelemaan.

Sitä paitsi: se, että naisen pitää sheivata sääret käyttääkseen pitkiä farkkuja, on vain väärin.

Lue myös:

    Uusimmat