Ennustus muodin ystäville: näihin trendeihin haksahdat vuonna 2015!

Tee tilaa kaappiisi! Kokosimme yhteen trendit ja muotivillitykset, joihin tulet hurahtamaan vuonna 2015.

Heippa 2014, tervetuloa muotivuosi 2015! Jotkin trendit, kuten minimalismi, urheilullisuus ja kokovalkoinen, jatkavat suosiossa tänäkin vuonna, mutta lisäksi pukeutumiseen tulee yllättäviä uusia tuulia.

Ennustamme, että tulevien kuukausien aikana pyöreät aurinkolasit, isot korvarenkaat ja farkkutakit alkavat näyttää sinusta paljon paremmilta kuin uskoitkaan. Ennen kuin huomaatkaan alat himoita myös gladiaattorisandaaleja, denim-mekkoa, samettia, ja usko tai älä, ehkä jopa nenälävistystä.

Lue, mitä trendejä tullaan kummastelemaan katukuvassa vuoden edetessä!

Mummon kukkakuosit

Stylisti Teri Niitti ennustaa kukkakuosien kukoistavan vaatteissa tänä vuonnakin, mutta tällä kertaa mummolamaisina, pikkukukallisina versioina. Maalausmaiset ja isot printit väistyvät pienten kukkakuvioiden tieltä.

Pyöreät aurinkolasit

Hyvästi aviatorit ja peililasit, terve John Lennon -look!

Aurinkolasien kuumimmat kehykset ovat paitsi pyöreät, myös muutenkin hullunkuriset. Mitä erikoisempaa, sitä parempaa!

1970-luku

Syksyn muotiviikoilla monet fashionistat näyttäytyivät hapsuissa, mokkanahassa ja western-vaikutteisissa vaatteissa. Vuoden 2015 myötä sama meininki rantautuu yleisemminkin katumuotiin. Myös suunnittelijoiden kevätmallistoissa näkyy vaikutteita 1970-luvulta: hippimäisiä mekkoja, solmuvärjäystä, korokepohjia ja boheemia tunnelmaa.

Muodin ystävät rakastavat yhä esimerkiksi maksimekkoja, mutta tänä vuonna ne ovat pitkähihaisia, ilmavia ja preeriahenkisiä.

Lace up

Nyöritys tulee taas! Nyöritetyt yksityiskohdat alkavat näyttää taas houkuttelevilta, esimerkiksi paitojen kauluksissa, sepaluksissa ja lahkeiden sivuissa.

Levenevät lahkeet

Muotimaailma on yrittänyt jo pitkään lyödä leveitä lahkeita läpi, mutta tavikset pitäytyvät sitkeästi pillifarkuissaan. Vuonna 2015 levenevät lahkeet tulevat isosti, ja alkavat näyttää jälleen hyvältä tavallisenkin muodinkuluttajan silmissä

Siisti farkku

Revitty farkku ja lököttävät boyfriend-mallit olivat vuoden 2014 suurimpia trendejä. Vastavetona vuonna 2015 farkku siistiytyy. Tummat pesut ja suorat lahkeet tuntuvat tänä vuonna repaleisia housuja ajankohtaisemmilta.

Farkku kaikissa muodoissa

Muotimaailma ihastui perinteisiin farkkutakkeihin jo vuosi sitten, ja katutyylikuvissa on vilahdellut niin klassisia farkkutakkeja kuin ysäriltä tuttuja reiluja farkkurotseja. 2000-luvun alusta on kulunut vihdoin tarpeeksi aikaa, ja tänä vuonna muutkin muodista kiinnostuneet kaivavat farkkutakit kaappiensa perukoilta.


Kokofarkku on päässyt pannasta fashionistojen käsittelyssä, ja farkkua tullaan näkemään nyt myös haalareiden muodossa. Viime vuoden trendikkäiden lappuhaalareiden sijaan nyt himoitaan hihallista, utilitaristista haalarimallia.

Farkkutakkien myötä myös farkkuhameet yleistyvät katukuvassa: eivät kuitenkaan lyhyinä Paris Hilton circa 2003 -malleina, vaan siisteinä, kapeina ja polvea tavoittelevina versioina.

Over the knee

Ylipolvensaappaat ja -sukat villitsevät maailmalla, ja trendi rantautunee toden teolla myös pohjolan perukoille kuluvan vuoden edetessä.

Reisitaskuhousut

Käytännöllisyyden megatrendi suuntautuu sportista todelliseen utilitarismiin. Esimerkiksi Ralph Laurenin ja  Marc Jacobsin kevätmallistossa nähtiin vuosituhannenvaihteesta tuttuja reisitaskuhousuja maanläheisissä väreissä. Luultavaa on, että karun käytännölliset pöksyt sukeutuvat jälleen fashionistojen suosioon.

Halter neck-leikkaus

Viime vuosi oli crop topin, nyt tulee halter neck! Ysäriltä ja 2000-luvun alusta tuttu, edestä umpinainen, niskaan sidottava toppi tulee olemaan kova juttu ensi kesän katumuodissa.

Chokerit

Ysäritrendien paluu etenee ja näkyy korumuodissa. Choker-malliset korut jatkavat muotiväen suosiossa ja niitä tullaan näkemään tänä vuonna tavistenkin kaulalla. Entä muistatko ne kouluaikojen muoviset, tatuointia muistuttavat kaulapannat? Haluat sellaisen ensi kesän festareille.

Nenäkorut

Coolit trendsetterit hurahtavat myös nenäkoruihin, jotka nekin olivat viimeksi supersuosittuja 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa.

Kitten heel

Matalat kengät jyräävät korkeat korot. Muotiväki kipitti jo viime vuonna näytöksestä toiseen piskuisilla kitten heel -koroilla, mutta tänä kesänä samaiset sirot kengät tulevat löytämään tiensä muidenkin muodinystävien käyttöön.

Sametti

Ensi syksynä sonnustaudutaan samettiin ja velouriin! Muistatko ala-asteen joulujuhlat, joissa tytöt hienostelivat mustissa samettiruseteissa ja punaisissa velour-mekoissa? Muotimuistot heräävät jälleen henkiin. Samettiset puvut näyttävät nekin jälleen tuoreilta.

Isot korvarenkaat

Vuonna 2014 oli trendikästä roikuttaa vain yhtä, mutta sitäkin näyttävämpää, korvakorua korvassa. Tänä vuonna jatkat eriparisten korvakorujen yhdistelemistä. Sirojen korvakorujen sijaan muotitietoiset alkavat jälleen himoita isoja, näyttäviä korvakoruja. Renkaat palaavat!

Sidottava vyö

Ajattele Aasiaa: japanilaisia obi-vöitä, kimonomallisia yläosia ja vyötärölle kiedottavia nyörejä. Aamutakkimaiset takit ovat jo tänä talvena kuuminta hottia, mutta vyöllä kietaistavat yläosat jatkavat muodissa myös keväällä ja ensi syksynä.

Gladiaattorisandaalit

Tämäkin 2000-luvun alun trendi astuu jälleen katukuvaan. Gladiaattorisandaalit hiipivät kesämuotiin jo viime vuonna, mutta kesällä 2015 niitä tullaan näkemään entistäkin enemmän. Siinä missä rumat terveyssandaalit olivat kesän 2014 isoin trendi, kesällä 2015 pujotetaan jalkoihin gladiaattorisandaalit.

Pussukkalaukut

Pyöreät muodot tulevat laukkumuotiin. Pussukkamaiset laukut ja pyöryläiset pikkuveskat keikkuvat yhä useamman muotifanin mukana alkavan vuoden aikana. Vogue julistaa myös it-laukkujen palaavan, logoineen kaikkineen. Espanjalainen luksusmerkki Loewe nostattanee suosiotaan.

Mokkanahka ja kelsi

Nahka jatkaa muodissa. Pehmeäpintainen mokka on nappanahkaa trendikkäämpi valinta, ja se sopii yhteen 1970-luvun trendin kanssa.

Syksyn tullen suositaan maailmalla jo nyt trendikkäitä kelsi- ja shearling-turkkeja, erityisesti mustina.

Gingham

Pieniruutuinen gingham hurmaa muodin ystävät keväällä. Vogue nostaa gingham-kuvion yhdeksi kevään suurimmista trendeistä.

Baskeri

Hipsterit on tunnistanut jo jonkin aikaa löysistä pipoista, mutta mikäli Vogueta on uskominen, on perinteinen beretti seuraava trendipäähine.

Embrodeeraus

Voi kyllä: hippitrendi huipentuu kirjaillun denimin ylösnousemukseen. Fashionistoilla nähtiin jo viime kesänä koristeltuja takin selkämyksiä, mutta tänä vuonna taviksetkin tarttuvat trendiin.

Osittaiset lähteet: Vogue.com, Vogue Italia, Style.com

Kuvat: All Over Press

Miltä trendikatsaus näyttää sinun silmiisi? Kommentoi alle!

Lue myös:

    Uusimmat