Tylsää vai tyylikästä? Tavis-lookista tuli muotia

Muodissa palataan nyt perusteisiin. Yksi ajankohtaisimmista trendeistä on nimittäin normcore, joka on oikea tavallisuuden ylistys.

Muodissa näkyy nyt harmaita collegeja, mustia housuja, farkkuja, perusneuleita, ruutupaitoja, reppuja, yksivärisiä lenkkareita ja t-paitoja, eli yksinkertaisia perusvaatteita, jotka eivät katso sukupuolta eivätkä ikää. Kuin vastapainona värikkäille trendivillityksille ja erikoisuuden tavoittelulle muotiin on tullut uusi virtaus, normcore, joka ylistää fashionistojen sijaan tuikitavallisten Matti ja Maija Meikäläisten tyylitajua.

 

Malleja Pariisin kadulla muotiviikkojen aikaan.

Normcore on käytännöllistä, mukavaa ja turvallista pukeutumista. Tarkoituksena ei ole herättää huomiota logoilla ja näyttävillä vaatekappaleilla, vaan enemmänkin sulautua massaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole ihan anti-muoti, jonka ansiosta mikä tahansa kulahtanut huppari olisi muuttunut salonkikelpoiseksi. Normcoreen kuuluvat klassiset, konstailemattomat vapaa-ajan vaatteet yksinkertaisina yhdistelminä. Se on rentoa mutta ei rähjäistä, vaan vähäeleistä. Trendikkäät pukeutujat suuntaavat nyt esimerkiksi Gapin ja Cosin kaltaisiin liikkeisiin hankkimaan perus-khakihousuja ja valkoisia t-paitoja.

Näyttelijä Sarah Jessica Parkerin arkiasu.

– Erilaisuuden tavoitteluun on väsytty. Ihmiset ovat aidosti väsyneitä siihen, että saavuttaaksesi jonkinlaista statusta sinun tulisi erottautua kaikista muista ympärilläsi, newyorkilaisen trenditoimisto K-Holen edustaja Emily Segal kertoo Voguen haastattelussa.

Toimisto käytti termiä ensimmäistä kertaa jo viime vuoden lokakuussa kuvatessaan nuorisomuodin uutta suuntausta, jossa ei enää tavoitella persoonallista, omaperäistä lookia. Ajatuksena on myös se, että tarpeeksi itsevarman ihmisen ei tarvitse korostaa persoonaansa vaatteilla.

Muotitoimittaja Nicole Phelpsin tyylinäyte.

Malli Monika Jablonczky näytöksen jälkeen.

Malli Cara Delevingnestä on tullut nuorten naisten tyyli-ikoni. Vapaa-ajallaan Cara on usein kuvattu rennoissa collegeissa ja huppareissa, farkuissa ja t-paidoissa.

Tyylistään tunnetut Cara Delevingne ja Zoe Kravitz luottavat tuikitavalliseen sortsien ja t-paidan yhdistelmään.

Yksinkertainen on kaunista. Hiukset ja meikkikin saavat olla nyt luonnolliset.

Laulaja Cher Lloyd.

Mitä mieltä olet trendistä – tylsää vai tyylikästä? Kommentoi alle!

Osittainen lähde Vogue.com

Lue myös:

    Uusimmat