Ysärifestarin kunniaksi: muistatko vielä nämä trendit?

Kuinka moneen näistä trendeistä sorruit 1990-luvulla? Tunnusta tyylisyntisi kommentoimalla!

Ysärimuodissa oli paljon hyvää, vaikka vuosikymmen ei nyt näyttäydykään kaikkein eleganteimpana. Esimerkiksi minimalismi ja grunge ovat jälleen ajankohtaisia, mutta kaikkien ysäritrendien emme toivo palaavan. Listasimme ysärivillityksiä, jotka herättävät nyt hilpeitä ja häpeällisiä muotimuistoja!

Choker -korut

Uusromantiikka kukoisti samettisten ja satiinisten nauhojen muodossa, joita tytöt kietoivat viettelevästi kauloihinsa. Erityisesti ne muoviset, tatuoidun näköiset kaulapannat olivat cooliuden huipentuma.

Niitä saa taas! Kuvakaappaus Asos.com-verkkokaupan sivuilta, josta voit tilata itsellesi tatuointikaulapannan!

Trumpettilahkeet

Pillit olivat ällöt, mutta sen sijaan 1990-luvun lopussa lahkeiden kuului leventyä ja lepattaa. Farkkujen ohella mallia suosittiin mustissa tekokuituhousuissa, jotka tunnettiin myös nimellä trumpettihousut.

Mistä vetoa, että näilläkin teineillä on trumpettilahkeet. Miten monta muuta ysäritrendiä muistuu kuvasta mieleen?

Saparot

Cluelessin antamia vaikutteita mukaillen aikuiset naisetkin laittoivat tukkansa tötterölle.

Yin ja Yang -korut

Taolainen symboli ja muun muassa kiinalaiset horoskoopit koruissa olivat cooleja new age-hörhöjen ja erilaisten nuorten mielestä.

Pannat

Paksut kangaspannat koristivat kampauksia. Mitä kuosia omasi oli?

Sarah Michelle Gellar ja Jennifer Love-Hewitt leffassa Tiedän mitä teit viime kesänä. Huomaa ihanat ysäriasusteet ja lappuhaalarit.

Klipsikampaukset

Pikkuisilla nipsuilla, jotka hädin tuskin pitivät tukkaa kiinni, koristeltiin kampaus kouludiskoon. Suosittuja olivat myös niin sanotut "hainleuat", joilla sai näppärästi napsaistua tukan törröttämään taakse – cool!

Näyttääkö tutulta?

Ystävyysrannekorut

Näitä värikkäitä rannekoruja punottiin naruista ja kiedottiin ranteisiin ystävyyden merkiksi.

Donitsit

Kimalletta, pörröä ja eläinkuoseja, ysärin muhkeisiin tukkadonitseihin ja rusetteihin mahtui vaikka mitä koristetta! Kuten Carrie Bradshaw opetti, tyylikäs nainen ei koskaan enää käytä tätä 1990-luvun tukkakoristetrendiä.

Aikakoneen Sani ihanassa donitsissa. Myös miesten tyyli on mieleenpainuva.

Pitkät nahkatakit

Muodikkain malli ei ollut biker, vaan pitkä bleiseri. Ajattele Shaftia, Matrixia ja Gwyneth Paltrowin ja Brad Pittin nuoruuden yhteiskuvia.

Hollywoodin unelmapari samanlaisissa kampauksissa ja takeissa.

Raitaverkkarit

Kiitos Sporty Spicen, tällaiset piti olla liikuntatunnilla, mieluiten napeilla varustettuina. Suosituimmat mimmit yhdistivät ne napapaitoihin. Adidaksen Superstarit siinsivät nekin monen teinin haaveissa.

Nuorten tyttöjen tyyli-ikoneista ei ollut epäilystäkään.

Hupparit

Muoti oli myös mukavaa ja käytännöllistä. Huppareissa kuljettiin kaikkialle, yo yo. Fruit of the Loom oli koululaisten suosiossa. Ja isot urheilumerkkien ja joukkueiden logot tietenkin!

Hard Rock Café t-paidat

Hard Rock Caféa ei ollut Helsingissä, joten t-paita oli merkki siitä, että olit matkustanut ja käynyt vielä coolissa kuppilassa! Myös erilaiset tekstiprintit t-paidoissa olivat hienoja ja painatukset esimerkiksi Looney Tunes-hahmoista.

Mielialasormukset

Nämä olivat niin hienoja! Halpissormus, jossa oli taikaa: sen kivi vaihtoi väriä, ja paljasti niin kantajansa mielialan! Sormus jätti myös väriä kantajansa sormeen, kiinalaisesta laadusta kielivät vihertävän harmaan renkaan nimittäin.

Varvassormukset

Epämukava ja epäkäytännöllinen trendi. Kauneimmilta näyttivät esimerkiksi pienet päivänkakkarat varpaiden koristeina.

Krepit

Krepattu tukka piti väkertää bileisiin ja siksi rauta tuli laittaa lämpiämään hyvissä ajoin.

Korokepohjakengät

Spice Girlsin takia kouluissa kilvoiteltiin sillä, kenen kengissä oli paksuimmat pohjat.

Vajaamittainen toppi

Mikäköhän siinä oli, että alavatsa paljastui muistakin kuin napatopeista?

No Doubtin Gwen Stefani oli katu-uskottavien tyttöjen tyyli-idoli.

Reppu

Reput ovat tehneet paluun, eivätkä näytä yhtään pahoilta! Ysärillä trendikkäillä tytöillä keikkui kuitenkin selässään naurettavan pieni minireppu, joka ei ollut käytännöllinen kantoväline ja sai lisäksi takamuksen näyttämään verrattain valtavalta.

Katu-uskottavilla tyypeillä oli reppuna joko JanSport tai Eastpak. Chanel rahastaa nyt graffitein koristellulla versiolla, jonka malli muistuttaa tuota kouluaikojen klassikkoa.

Tämä look, johon kuuluu samettiminari, paksupohjaiset nilkkurit, reppu ja väärinpäin puettu lippis voisi olla suoraan vuodelta 1996. Kuva on tältä kesältä Pariisin muotiviikoilta ja todistaa, että ysäri on jälleen in!

Kalastajahatut

Muistatko ne kamalat pottahatut, jollaisia käyttivät niin hiphopparit kuin trendikkäät typytkin tuomassa asennetta asuihin? Hopparin valinta oli Kangol, romanttiset tytöt käyttivät pienellä lierillä varustettua mallia.

Brittimuusikot olivat pop. Kuvassa Oasiksen Liam Gallagher Kangolin trendihatussa. Kaulassa killuu tietenkin ristiriipus.

Nick Carter-tukka

Miten tätä edes kuvailisi? Poikabändien takia luokan tavoitelluimmilla pojilla oli päässään blondaus, juurikasvu ja sivujakaus. Alta tukka oli ajeltu lyhyeksi.

Montako ysäritrendiä bongaat tästä Bäkkäreiden kuvasta?

Otsatukkapermis

Äitien kähärretty etutukka on syy, miksi emme vieläkään uskalla hankkia permanenttejä.

Glamourin täyteistä gaalamuotia 90-luvulta. Tyypillisiä olivat juuri sametti, korsettimalli, iso otsatukka ja liivimallinen yläosa.

Velour

Velour näytti ihanalta minimekoissa ja napapaidoissa, joko viininpunaisena, mustana tai iki-ihanissa pastellisävyissä.

Lappuhaalarit

Nämä ovat jo palanneet! Viileät tyypit jättivät toisen olkaimen rennosti roikkumaan.

Tyttöbändi Cleopatra näyttä mallia lappuhaalareissaan. Laskettelulasit ja muut villit silmäsuojukset otsalla olivat poptähtien asusteina ihan okei.

Liivit

Värikkäästi ja villisti kuvioidut liivit olivat muotia, muistele vaikka Bel-Airin prinssiä! Vuosituhannen vaihteessa naisilla nähtiin taas tiukkoja puvun liivejä.

Perhoset

Sugar, baby! Perhoset, olivat ne sitten koruissa, printteinä tai musteella iholle ikuistettuja, olivat niin makeita.

Bandanat

Bandana-huivi on klassikko, joten ei parjata sitä liikaa! Tupac Shakurin tyylin ohella bandanoita käytettiin alla kuvattuun tapaan – tai jos olit oikein pimu, puit huivin topiksi.

Claire Danes oli suurimpia nuoria Hollywood-staroja Romeo + Juliet -leffan jälkeen. Kuva teineille suunnatusta tv-sarjasta Niin sanottu elämäni (1994-95).

Värikkäät linssit

Keltaisia, sinisiä, oransseja – jostain kumman syystä aurinkolasien linssit hehkuivat kaikissa väreissä. Aurinkolasit olivat niin trendikkäät, ettei niitä olisi tohtinut riisua sisälläkään. Niitä nähtiin jopa punaisella matolla, paistoi tai ei.

Poikabändi N'Sync. Huomaa blondatut kampaukset, värikkäät linssit ja kauluspaidat ja väljästi leikatut puvun takit.

Lippalakki väärinpäin

Nykynuoret eivät enää ymmärrä, että todella coolit skidit kulkivat tuolloin lippis väärinpäin. Luokan kovikset tunnisti väärinpäin käytetystä lippiksestä, lökäpöksyistä ja skeittikengistä.

Toppi t-paidan päällä

Narutoppi tai spagettiolkaiminen mekko puettiin t-paidan päälle. Joissain t-paidoissa tuli nerokkaasti toppi valmiiksi mukana päälle ommeltuna.

Buffalot

Teinien trendijalkineet kehittyivät huonompaan suuntaan vuosikymmenen edetessä. Dr Martinsit ja klassikko-Adidakset näyttävät yhä cooleilta, mutta nämä möhkökengät ja muut skeittikengät eivät sitten millään. Mokomilla oli vielä hintaakin hirveästi.

Auringonkukat

Mitä ihmettä se olikin, mutta auringonkukat kukoistivat musiikkivideoilla, kesävaatteiden printeissä ja koruissa.

Ruutukuosi, kukkaklipsit, saparot ja rullaluistimet, sekä pitkähihaisen paidan päälle puettu spagettiolkainmekko. Mitä muistoja!

Bindit

No Doubt ja Gwen Stefani saivat aikaan sen, että naiset ympäri maailmaa liimasivat tekotimantteja kulmiensa väliin. Intia-vaikutteita näkyi myös polyesteripaitojen psykedeelisissä kuvioinneissa ja sisustustrendeissä. Jooga teki tuloaan, ja itämainen mystisyys oli silloisten trendsettereiden mieleen.

Muistinvirkistykseksi löysimme ruotsalaisen Drömhusin musiikkivideon, jossa pääset muistomatkalle ysärin Intia-fiiliksiin:

Baseball-takit ja jättimäiset farkkutakit

Näitäkin näkee jälleen, samoin kuin toista ysärilapsuuden eläneiden suosikkia, jättimäistä farkkutakkia. Baseball-takki on kuitenkin klassikkovaate, joten antakaamme sille uusi mahdollisuus!

Clueless (1995) vaikutti vahvasti teinimuotiin.

Ruudullinen minari

Tunnusta, halusit olla kuin Cluelessin Cher tai Britney ensivideollaan! Ruutu näytti hienolta muissakin vaatteissa, kuten housuissa.

Mikä oli suosikkitrendisi ysärillä? Kuinka moni näistä trendeistä nähtiin sinun ylläsi? Kommentoi alle!

Lue myös:

    Uusimmat