Mainos

VR:n kalustovaje näkyy radoilla

Junissa on tänään ollut tungosta VR:n kalusto-vajeen vuoksi. Liikenteestä on vähennetty yksi Pendolino-juna ja 19 kaksikerroksista Intercity-vaunua. Syynä on se, että vaunujen istuinten verhoilukangas ei täytä paloturvanormeja.

Näin IC-junien paikkamäärä putoaa jopa neljänneksen. Junavuorojen määrää ei lisätä.

Pahimmillaan häiriö voi kestää useita kuukausia. Erityisesti perjantai- ja sunnuntaivuoroihin on luvassa tungosta.

VR:n kalustovaihdoista lippusotku Jyväskylässä

VR:n kalustovaihdokset aiheuttivat pahoja ruuhkia Jyväskylän rautatieaseman lipputoimistossa tänään. Pendolino-juniin paikkansa ennakolta varanneet joutuivat vaihtamaan matkalippunsa IC2-junien numerointiin sopivaksi. Lipputoimisto myös palautti matkustajille lippujen hintaeron.

VR veti osan kalustoa pois liikenteestä, koska verhoilun paloturvallisuusmääräykset eivät täyty kaikissa vaunuissa. Keski-Suomen rataosuuksilla Pendolinoja korvattiin IC2-junilla. Perjantai on yleensäkin ruuhkainen päivä Jyväskylän asemalla, kun opiskelijat matkustavat kotiin.

Henkilöliikenteen päällikkö Mikko Näkkilä vakuutteli, että kaikki matkustajat mahtuvat Jyväskylästä juniin, sillä paikkamäärä laski vain lievästi. Pendolinot ottivat 309 matkustajaa ja niitä korvaavat IC2-junat 293.

Näkkilä kuitenkin harmitteli, että lipunvaihdosta aiheutui matkustajille ylimääräistä vaivaa. Lisäksi matkustajat joutuivat tyytymään uusien vaunujen sijasta vanhempaan kalustoon.

Lokakuussa Jyväskylään ulottunut Pendolino-liikenne alkoi lupaavasti. Matkustajamäärät kasvoivat ensimmäisinä kuukausina noin 20 prosenttia. Nyt vaunupula saattaa pysäyttää myönteisen kehityksen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.