Mainos

Volvon alkuvuoden tulos pettymys

Volvon tappio tammi-maaliskuussa oli 746 miljoonaa Ruotsin kruunua eli 1,8 kruunua osakkeelta.

Erityisen pettymyksen toi rakennusyksikkö, jonka odotettiin kipuavan voitolle. Myös kuorma-autoyksikkö on pettymys, sillä sen tulos painui 474 miljoonaa kruunuun, kun taas vielä vuosi sitten yksikkö ylsi voitolliseen tulokseen.

Viime vuoden vertailujaksolla tappio oli 1,90 kruunua osakkeelta, joten Volvo pystyi kuitenkin kaventamaan tappiotaan verrattuna viime vuoteen. Volvo tappion kaventuminen johtui lähinnä siitä, että alkuvuodelle ei kirjattu lainkaan uudelleenjärjestelykustannuksia. Viime vuonna niitä kertyi tammi-maaliskuussa peräti 1,3 miljardia kruunua Renaultin ja Mack Turcksin kuorma-autoliiketoiminnan sulauttamisesta.

Volvo liikevaihto tipahti 40,4 miljardiin kruunuun. Erityisen heikkoa myynti oli Yhdysvalloissa, jossa Volvo markkinaosuus kuorma-autoissa tipahti helmikuussa 7,3 prosenttiin. Jatkossakaan ei ole näkyvissä helpotusta, sillä yhtiön johto ennakoi tästäkin vuodesta vaikeaa. Volvo ennakoi kuorma-automarkkinan kaventuvan myös Euroopassa, pudotusta odotetaan kymmenen prosenttia.

Volvon osakekurssi oli maanantaina aamupäivällä Tukholman pörssissä reilun kolmen prosentin laskussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.