Volkswagen Golfin ja Skoda Octavian toimitukset keskeytetty – EU:n vaatimassa järjestelmässä ongelmia

VW Golf meni isosti uusiksi 2:50
Tällainen on kaikkien aikojen digitaalisin Volkswagen Golf.

Koronapandemian lisäksi myös ohjelmisto-ongelmat ovat lyöneet kapuloita saksalaisen Volkswagenin rattaisiin. Konsernin kahden syömähampaan toimitukset ovat nimittäin toistaiseksi jäissä.

Sekä kahdeksannen sukupolven Volkswagen Golfin että neljännen sukupolven Skoda Octavian toimitukset on keskeytetty toistaiseksi. Taustalla on eCall-hätäviestijärjestelmään liittyvä ohjelmisto-ongelma, joka havaittiin valmiiden autojen laaduntarkastuksen yhteydessä. Korjauspäivityksen uskotaan valmistuvan vielä tällä viikolla.

Sekä Golf että Octavia rakentuvat samalle Volkswagen-konsernin kehittämälle alustalle. Tiettävästi tilannetta tutkaillaan myös konsernisisarusten nelikon täydentävien Seat Leonin sekä Audi A3:n osalta.

EU määräsi eCall-järjestelmän pakolliseksi kaikkiin uusiin autoihin vuonna 2018. Onnettomuuden sattuessa järjestelmä lähettää automaattisesti tiedon hätäkeskukseen ja avaa puheyhteyden autoon, mikäli se mahdollista.

VW:llä historiaa ohjelmisto-ongelmista

Uuden Volkswagen Golfin lanseerausta jouduttiin viime vuonna siirtämään nimenomaan ohjelmisto-ongelmien vuoksi. Se esiteltiin viimein lokakuussa. Octavian ensi-ilta oli puolestaan marraskuussa.

Volkswagenin ensimmäinen sähköautoksi alusta asti suunniteltu ID.3-malli on ollut sekin vastatuulessa nimenomaan ohjelmisto-ongelmien vuoksi. Auton markkinoilletulon huhuttiin siirtyvän tältä kesältä jopa kesälle 2021, mutta Volkswagen ampui spekulaatiot alas ilmoittamalla, että auto saapuu myyntiin suunnitellussa aikataulussa. 

Golfin ja Octavian toimitusten keskeytymisestä uutisoi Suomessa ensimmäisenä Kauppalehti.

Lue myös:

    Uusimmat