Volkkarin uusi sähköauto on Saksassa halvempi kuin vastaava Golf – VW kumosi huhut viivästymisestä

Volkswagen on aloittanut ID.3:n valmistuksen 7:26
Näin valmistetaan Volkswagenin ID.3-sähköauto!

Volkswagenin ID.3-sähköauto tulee Euroopassa myyntiin tulevana kesänä. Hiljattain sen huhuttiin myöhästyvän ohjelmisto-ongelmien vuoksi peräti vuodella, mutta saksalaisvalmistaja kertoo pitävänsä kiinni alkuperäisestä aikataulusta.

Volkswagen pitää ID.3-sähkömalliaan yhtä merkittävänä ajoneuvona kuin Kuplaa ja Golfia aikoinaan. Kyseessä on sen ensimmäinen alusta alkaen sähköautoksi suunniteltu malli.

Auton tuotantoa ovat riivanneet vakavat ohjelmisto-ongelmat, joiden vuoksi valmistajan huhuttiin lykkäävän auton lanseerausta jopa vuodella.

Nyt Volkswagen on kuitenkin ilmoittanut, että ID.3 saapuu eurooppalaisliikkeiden myyntilattioille aikataulussaan eli tulevana kesänä.

Halvempi kuin Golf – ainakin kotimarkkinoillaan

ID.3 on suurin piirtein samaa kokoluokkaa kuin Golf. Vielä toistaiseksi sähköautot ovat olleet huomattavastikin kalliimpia kuin saman valmistajan vastaavankokoiset polttomoottorimallit, mutta ID.3 on siinä suhteessa tervetullut poikkeus.

Volkkarin sähköautot saivat erikoisen äänen 0:31
Kuuntele videolta, millaisen äänen Volkswagen on päättänyt antaa sähköautoilleen.

Saksan valtio myöntää sähköauton ostajalle enimmillään 6 570 euron hankintatuen, jonka saa hankintahinnaltaan korkeintaan 47 600 euron hintaiseen sähköautoon. Tukea on saatavissa myös kalliimpien autojen ostamiseen, mutta ei täysimääräisenä.

ID.3:n hinta asettuu Saksassa 30 000 euron pintaan, minkä johdosta sen ostamiseen on tarjolla valtion täydet tuet. Näin ollen ID.3:n perusversion saa omakseen halvemmalla kuin 130-heppaisen bensa-Golfin tai 115-hevosvoimaisen dieselmallin.

Volkswagen muistuttelee tiedotteessaan myös sähköautojen halvemmista ylläpitokustannuksista.

ID.3:n Suomi-hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat