Volkkarin uusi sähköauto on Saksassa halvempi kuin vastaava Golf – VW kumosi huhut viivästymisestä

7:26
Näin valmistetaan Volkswagenin ID.3-sähköauto!

Volkswagenin ID.3-sähköauto tulee Euroopassa myyntiin tulevana kesänä. Hiljattain sen huhuttiin myöhästyvän ohjelmisto-ongelmien vuoksi peräti vuodella, mutta saksalaisvalmistaja kertoo pitävänsä kiinni alkuperäisestä aikataulusta.

Volkswagen pitää ID.3-sähkömalliaan yhtä merkittävänä ajoneuvona kuin Kuplaa ja Golfia aikoinaan. Kyseessä on sen ensimmäinen alusta alkaen sähköautoksi suunniteltu malli.

Auton tuotantoa ovat riivanneet vakavat ohjelmisto-ongelmat, joiden vuoksi valmistajan huhuttiin lykkäävän auton lanseerausta jopa vuodella.

Nyt Volkswagen on kuitenkin ilmoittanut, että ID.3 saapuu eurooppalaisliikkeiden myyntilattioille aikataulussaan eli tulevana kesänä.

Halvempi kuin Golf – ainakin kotimarkkinoillaan

ID.3 on suurin piirtein samaa kokoluokkaa kuin Golf. Vielä toistaiseksi sähköautot ovat olleet huomattavastikin kalliimpia kuin saman valmistajan vastaavankokoiset polttomoottorimallit, mutta ID.3 on siinä suhteessa tervetullut poikkeus.

0:31
Kuuntele videolta, millaisen äänen Volkswagen on päättänyt antaa sähköautoilleen.

Saksan valtio myöntää sähköauton ostajalle enimmillään 6 570 euron hankintatuen, jonka saa hankintahinnaltaan korkeintaan 47 600 euron hintaiseen sähköautoon. Tukea on saatavissa myös kalliimpien autojen ostamiseen, mutta ei täysimääräisenä.

ID.3:n hinta asettuu Saksassa 30 000 euron pintaan, minkä johdosta sen ostamiseen on tarjolla valtion täydet tuet. Näin ollen ID.3:n perusversion saa omakseen halvemmalla kuin 130-heppaisen bensa-Golfin tai 115-hevosvoimaisen dieselmallin.

Volkswagen muistuttelee tiedotteessaan myös sähköautojen halvemmista ylläpitokustannuksista.

ID.3:n Suomi-hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja