Voiko Valtteri Bottas lyödä Lewis Hamiltonin tulevaisuuden MM-taisteluissa? Nico Rosbergilta osuva tokaisu

Vuoden 2016 F1-maailmanmestari Nico Rosberg tietää kokemuksesta, mitä Lewis Hamiltonin kukistaminen maailmanmestaruustaistelussa vaatii. Mutta onko Valtteri Bottaksesta tulevaisuudessa tekemään sitä?

Rosberg löi vuonna 2016 kaiken likoon ja päätti uransa maailmanmestaruuteen. Rosbergin jälkeen Hamiltonin Mercedes-tallikaverina on ajanut Bottas, jolla on nyt menossa kolmas sesonki britin rinnalla.

Ensimmäisellä Mercedes-kaudellaan Bottas oli MM-sarjassa kolmas ja jäi viime vuonna vasta viidenneksi, mutta tällä kaudella nastolalainen on nostanut tasoaan ja tulee päättämään sesongin MM-sarjan kakkossijaan. F1-historian parhaimpien kuskien joukkoon rankattu Hamilton on samalla voittanut jokaisena Bottaksen Mercedes-kautena maailmanmestaruuden; hän varmisti juuri uransa kuudennen MM-tittelin.

Bottas arvioi, että Hamilton on tehnyt tänä vuonna aiempaa vähemmän virheitä ja ollut tasainen, olivat olosuhteet mitkä tahansa. Bottas kokee kuitenkin petraavansa samassa asiassa.

– Yleisesti sanoisin, että minun heikkoutenani on ollut ajotyyli hidasvauhtisissa mutkissa. Hän on ollut vahva siinä, mutta siitä on tulossa hyvin tiukkaa ja se on parantumassa minun puoleltani, Bottas sanoi Sky Sportsille.

Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Rosberg arvioi Bottaksen mestaruusmahdollisuuksia Hamiltonia vastaan osuvalla kiteytyksellä.

– Se on vaikeaa, Rosberg sanoi.

– Valtteri mainitsi heikkoutensa, ja hänen täytyy saada koko kausi natsaamaan.


Rosberg pyörittelee, että Bottaksella on ollut vahvat hetkensä, jolloin hän on pystynyt kukistamaan Hamiltonin, mutta "Hamilton tulee aina takaisin ja tuhoaa Bottaksen monissa, monissa kisoissa".

– Kisavauhti on minusta ollut Valtterin avainongelmia. Hänen täytyy parantaa kisavauhtiaan – hän kuluttaa takarenkaitaan paljon enemmän kuin Lewis suurimmassa osassa kisoista, joten se on todella iso ongelma.

Rosberg kehuu Bottasta tämän liikkeistä kauden alussa. Tuolloin kehissä nähtiin röyhkeä suomalainen, joka jopa haistatteli kriitikoilleen.

– Hän osoitti, että hän oli tämä Valtteri 2.0, todella, todella vahva, ja se toimii. Se on täydellinen tyyli tehdä homma.

Rosbergin mukaan paras tapa on keskittyä vain itseensä ja tehdä itsestään niin vahva kuin mahdollista.

– Ei ole hyvä ärsyttää Lewisia, koska kun hän tulee vihaiseksi, hänestä tulee vahvempi. Asiassa on veteen piirretty viiva, Rosberg summasi.


Lue myös:

    Uusimmat