Miksi Lewis Hamilton loistaa? – Valtteri Bottas: "Aina on ollut selitys"

Mercedeksen F1-kuski Valtteri Bottas tietää prikuulleen, miksi hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton on loistanut tänäkin vuonna. Hamilton on jo varmistanut uransa viidennen maailmanmestaruuden, ja hänen eronsa MM-sarjassa neljäntenä olevaan Bottakseen on 131 pistettä, kun kautta on ajamatta kaksi kisaa.

Pääkuvan videolla Bottaksen mietteet pieleen menneen viime kisan jälkeen.

– Rehellisesti, ei ole ollut asiaa, jota en olisi ymmärtänyt. Aina on ollut selitys tai olen nähnyt erot, Bottas kommentoi RaceFans-sivuston haastattelussa.

Bottaksen mukaan Hamilton pystyy toisinaan ajamaan mutkia nopeasti häntä itseään tasaisemmin.

– Ymmärrän, jos hän on nopeampi ja on pari mutkaa, joissa minulla on häntä enemmän vaikeuksia. Joskus saan ne kohdilleen, mutta hän saa aina.

– Tämä voi kuitenkin olla myös päinvastoin. Voin olla nopeampi joissakin mutkissa ja hänellä on enemmän vaikeuksia. Aina on kuitenkin ollut selitys ja olen pystynyt ymmärtämään, miksi.

Bottas arvioi brittikollegansa merkittäväksi vahvuudeksi myös sen, että hän hallitsee mitä erilaisimmat olosuhteet.

– Mitä ikinä olot ovat – tuuli, lämpötila, ja on märkää tai kuivaa – hän vaikuttaa olevan hyvin sopeutuvainen, nastolalainen summasi.

Viime vuosi oli kaksikon ensimmäinen tallikavereina. Maailmanmestaruuden tuolloinkin voittanut Hamilton pesi MM-sarjassa silloin kolmanneksi sijoittuneen Bottaksen 58 pinnalla.

Lue myös:

    Uusimmat