Lewis Hamiltonilta valtava tunnustus Valtteri Bottakselle: Suurin kumppanuus koko F1:n historiassa

F1-uransa viidennen maailmanmestaruuden viime kisassa Meksikossa varmistanut Lewis Hamilton on jakanut suurta tunnustusta Mercedes-tallikaverilleen Valtteri Bottakselle.

Pääkuvan videolla Hamiltonin tunnelmia viidennen maailmanmestaruutensa varmistumisen jälkeen.

Siinä missä Hamiltonilla räiskyi aiemman tallikaverinsa Nico Rosbergin kanssa suurestikin, Bottaksen kanssa hän on ollut avoimen hyvää pataa. MM-sarjan neljännellä sijalla olevalla Bottaksella on ollut Hamiltonin mukaan suuri rooli menestymisen kokonaisuudessa.

– Tänä vuonna on ollut aikoja, jolloin hänellä on ollut perustava rooli meidän kisavoitoissamme, Hamilton sanoi F1i.com-sivuston mukaan.

– Olen todella, todella kiitollinen hänelle tallikaverina avusta, jota hän on minulle tarjonnut tämän uskomattoman unelman saavuttamiseen. Siis iso, iso kiitos hänelle.

Hamilton jatkoi entistä huimemmin sanoin.

– Olen varma, että tämä on kunnioituksen ja kuskien tiimityön vinkkelistä suurin kumppanuus, mitä on formula ykkösissä luultavasti koskaan nähty, brittimestari lausui.

– Meillä on valtava kunnioitus toisiamme kohtaan. Näen, miten kovaa hän tekee töitä, ja hän näkee, miten kovaa minä työskentelen. Emme pelaa pelejä yrittääksemme suistaa toista huonompaan asemaan.

Hamilton avasi tarkemmin, miten yhteistyö näkyy.

– On hetkiä, jolloin olen keksinyt jotain säädöistäni ja kerron (Bottakselle), ja on hetkiä, jolloin voin puhua hänelle ja olla avoin.

(Videolla analyysissä Bottaksen Meksikon kisa. Juttu jatkuu alla.)


Ei kakkoskuskia

Vaikka Hamilton sijoittuu nyt myös kaksikon toisena yhteisenä Mercedes-kautena Bottaksen edelle, hän ei ole sanojensa mukaan nähnyt missään vaiheessa nastolalaista tallin kakkoskuskina.

– Loppujen lopuksi tiimille ei ole väliä, kumpi kuski voittaa. On skenaarioita, jolloin hän olisi voinut olla edelläni, niin että minä olen toinen kuljettaja, jonka täytyy hoitaa oma roolinsa.

Hamiltonin mukaan Venäjän kisa on ollut hänelle vuoden vaikeimpia hetkiä. Talli määräsi tuolloin Bottaksen päästämään Hamiltonin ohitseen kisan voittoon, koska mestaruustaistossa oli enää Hamilton Ferrarin Sebastian Vetteliä vastaan.

Formula ykkösissä asiat ovat toisinaan pienestä kiinni, ja kausi olisi voinut edetä myös toisella lailla. Hamilton muistutti, että Bottas aloitti vuoden "todella vahvasti".

– Sitten hänellä oli joitain erittäin vaikeita kisoja. Baku oli esimerkiksi valtava isku hänelle. Hän olisi ansainnut voiton, ja sitten rengas pamahti, Hamilton kertasi.

Tuolloin Bottas johti kisaa, mutta ajoi loppuhetkillä epäonnisesti radalla olleen romun yli ja menetti pelin rengasrikkoon. Bottas olisi siirtynyt voitolla MM-johtoon, mutta putosi sen sijaan neljänneksi, 30 pinnaa kärkimies Hamiltonin perään. Sittemmin Bottaksesta ei ollut enää MM-taisteluun nousemaan.

Lue myös:

    Uusimmat