Valtteri Bottas paljasti: Tätä ei ollut suunniteltu – kisan kulku askarrutti suomalaisvoittajaa

Valtteri Bottas kertoi, ettei Mercedes ollut suunnitellut ajattavansa häntä Yhdysvaltain F1-kisassa kahden varikkopysähdyksen taktiikalla. Voittoon painellut suomalainen epäröi kisan aikana, tulisiko taktiikka toimimaan.

Uransa kuudennen maailmanmestaruuden varmistanut Lewis Hamilton ajoi kisan läpi yhdellä pysähdyksellä. Hän johti kisaa Bottaksen toisen pysähdyksen jälkeen pitkään, kunnes nastolalaistallikaveri kuittasi loppukierroksilla kuluneemmilla renkailla ajaneen britin ohi. Hamilton oli kierrosta tätä ennen pakottanut Bottaksen ratarajojen ulkopuolelle.

– Se oli hieno voitto. Tuntuu hyvältä. Auto tuntui hyvältä eilisestä lähtien.  Meillä oli vahvaa vauhtia. Olen todella, todella iloinen voitosta, Bottas iloitsi kisan jälkeisessä haastattelussa.

Paalupaikalta kisaan lähtenyt Bottas muistutti, että pystyi keskittymään mestaruustaistelussa vain omaan tekemiseensä: siihen, että hän ajaisi voitosta.

– Se ei kuitenkaan riittänyt (mestaruustaistelun pitkittämiseksi) ja Lewis sai mestaruuden.

Bottas kertoi myös avoimesti epäröinnistään varikkotaktiikkojen suhteen.

– En ollut varma, mikä strategia olisi lopulta parempi. Onneksi vauhtini oli hyvä, joten pystyin kahteenkin pysähdykseen, joita ei ollut alkujaan suunniteltu. Meillä oli molemmilla trafiikkia edessä.

Bottas käänsi Hamiltonia onnitellessaan katseitaan myös tulevaan kauteen.

– Isot onnittelut hänelle. Minä henkilökohtaisesti epäonnistuin tavoitteessani tänä vuonna. Aina on kuitenkin seuraava vuosi.

– Hän ansaitsee tämän. Hänellä on ollut vahva kausi.

Lue myös:

    Uusimmat