Valtteri Bottas räväytti! Todella rohkea lausunto näytöistä Lewis Hamiltonin rinnalla – mitähän muut F1-kuskit ajattelevat tästä?

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas uskoo, ettei kukaan F1-kuski olisi voinut antaa Lewis Hamiltonille kovempaa haastetta kaudella 2020 kuin hän.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Pe: harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas on analysoinut neljännen Mercedes-kautensa satoa italialaisen FormulaPassion-sivuston haastattelussa. Vuosi 2020 on sujunut kilpailullisesti Bottakselta hyvin tutulla tavalla: hän on pystynyt lyömään tallitoverinsa Lewis Hamiltonin siellä täällä, mutta brittitähti on marssinut ylivoimaiseen mestaruuteen

Bottasta on arvosteltu siitä, ettei hän ole pystynyt haastamaan Hamiltonia jatkuvasti varsinkaan kisavauhdissa. Kritiikki voimistui entisestään viime viikonloppuna, kun koronatartunnan takia sivussa ollutta Hamiltonia tuurannut George Russell jätti Bottaksen varjoonsa.

Suomalaiskuskin vastaus on räväkkä, kun hän puntaroi suorituksiaan toisessa Mercedes-ajokissa Hamiltonin rinnalla. 

– Lewis on ollut paras tällä kaudella, mutta en usko, että kukaan olisi voinut tehdä parempaa työtä autossani. Tiimi voisi valita kenet tahansa (toiseen autoonsa) joka vuosi, mutta lopulta he ovat aina osoittaneet luottamuksensa minua kohtaan, Bottas kommentoi. 

Bottas kuitenkin tunnustaa, ettei hän ole päässyt asettamiinsa tavoitteisiin kaudella 2020. 

– Olen kokenut tällä kaudella paljon outoja ja epäonnisia kisoja ja kilpailuja, joissa Lewis on ollut minua parempi. Tämä vuosi on ollut periaatteessa samanlainen kuin aikaisemmat: minulla on ollut hyviä ja huonoja jaksoja. Olen oppinut paljon tappioista, ja tullut vahvemmaksi kuskiksi joka vuosi. 

– En malta odottaa seuraavaa kautta, joka alkaa taas puhtaalta pöydältä. Toivon itselleni tasaista kautta ja sitä, etten koe liikaa epäonnea, kuten renkaiden puhkeamisia, Bottas lisää. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Bottas kokee taistelevansa aika-ajoissa melko tasaisesti Hamiltonin kanssa, ja tätä näkemystä tukevat myös tilastot. Suomalaisen ongelmana ovatkin olleet kisasuoritukset ja startit. 

– Ero välillämme on syntynyt tasaisen kisavauhdin säilyttämisessä. Hamilton pysyy parhaalla tasollaan jokaisen kisan jokaisella kierroksella ilman virheitä. Tämä on seurausta hänen lahjakkuudestaan, mutta myös suuresta kokemuksesta. Pystyn lyömään hänet vauhdillisesti, mutta kisasuorituksen tasaisuudessa hän on vielä edelläni. Ero ei ole suuri, mutta pienetkin asiat voivat aiheuttaa suuren eron kisassa. 

– Lisäksi olen hävinnyt monta kisaa startattuani huonosti paalulta. Olen kuitenkin parantanut kisavauhtiani tällä kaudella, ja uskon, että se maksaa takaisin tulevaisuudessa, Bottas linjaa. 

Bottaksella on ensi kaudesta sopimus Mercedeksen kanssa. Hamiltonin jatko ei ole vielä varmistunut, mutta seitsenkertaisen maailmanmestarin uskotaan pysyvän F1-sarjassa ja Mercedeksellä. 

Kauden 2020 päätöskisa ajetaan Abu Dhabissa tulevana viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat