Voiko muotiblogilla tienata? More to Love -blogisti kertoo

Muotiblogeista on puhuttu medioissa jo muutaman vuoden ajan. Hyvä blogisti saa paitsi satoja lukijoita, myös kutsuja ja tuotelahjoja. Kannattaako bloggaaminen taloudellisesti?

Mimmi, 28, kirjoittaa More To Love -muotiblogia yhdessä ystävänsä Pepin kanssa.

– Blogimme kertoo kahden plussakokoisen naisen elämästä. Missiomme on todistaa, että koko ei ole esteenä mielekkäälle elämälle ja myös plussakokoinen voi olla trendikäs!

Mimmi ja Peppi saavat bloginsa ansiosta paljon yhteydenottoja sekä PR-toimistojen kautta että suoraan yritysten edustajilta. Mainoskampanjoita, kuvauksia, tuotetestauksia, vieraskirjoituksia. Kutsuja elokuvanäytöksiin, gaaloihin, pressipäiviin – yhteydenottoja tulee laidasta laitaan. Tuotteita kaksikko saa kosmetiikasta ruokaan ja vaatteista elektroniikkaan.

– Lähestymme jossain määrin myös itse meidän näköisiä yrityksiä, Mimmi kertoo.

Vain pieni osa tuotteista blogiin

More to Love -blogistit ovat oppineet kieltäytymään "turhista" tuotelahjoista. Mimmin mukaan vain pieni osa tuotteista päätyy blogiin.

– Emme kirjoita "huonoista" tuotteista, sillä jollekin toiselle tuote voi olla aivan täydellinen, se nyt ei vaan sovellu juuri minulle, esimerkkinä meikkituotteet.

Tavaroiden lisäksi tarjolla on monenlaisia tapahtumia, joihin kaivataan blogistien läsnäoloa.

– Viime vuonna olin syksyllä muun muassa leffaennakossa Kööpenhaminassa, Alwaysin ja Unescon hyväntekeväisyysmatkalla Senegalissa ja Pelastakaa lapset -järjestön lähettiläänä Nepalissa. Kaikki nämä tulivat blogin kautta, Mimmi kuvailee.

Kaupallinen yhteistyö näkyy blogissa erillisinä mainintoina yhteistyökumppanista.

– Lisäksi mainoslinkillä varustetut postaukset on merkattu erikseen. Merkitsemme myös blogin kautta saadut tuotteet jokaisen postauksen loppuun, Mimmi kuvailee.

Hän uskoo, että muotiblogilla voi tienata. Entä onko bloggaamisesta elannoksi asti?

– Kyllä. Olen itse elävä esimerkki tästä.

Mimmin ja Pepin blogi osoitteessa Moretolove.fi.

Lue myös:


AVA/ Maria Aarnio

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja