Some mullisti muotimaailman – nyt bloggaajat kertovat, mikä on tyylikästä

1:59

Kansallisoopperan balettikoulun kasvatti Zoja Saveljeva muotibloggaa ja inspiroituu eniten tavallisten kaduntallaajien tyyleistä. Miten sosiaalinen media muokkaa muotia? Katso video!

Balettitanssijasta elokuvien kautta muotibloggajaksi. Se on eräs tapa tiivistää Zoja Saveljevan ura.

– Tanssijanuran ja blogin välillä on suhteellisen monta vuotta! Kaikki kulttuuriin liittyvä asia on aina ollut minulla verissä, samoin luovuus, Saveljeva kuvaa.

Saveljeva on vuonna 2015 perustetun Le Monde de Zoja -blogin kirjoittaja.

– Olen pienestä pitäen ollut luovalla alalla, "kertonut tarinaa" tanssin kautta ja ollut erilaisten vaatteiden, niin treeni- kuin näytösasujen, kanssa tekemisissä. Näillä saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että olen aloittanut bloggaamisen ja löytänyt mielenkiinnon muotimaailmasta.

Saveljeva kuvaa olevansa "Kansallisoopperan balettikoulun kasvatti". Tanssijanura kesti 12 vuotta.

– Tanssin jäädessä kiinnostuin näyttelemisestä, olen päässyt tekemään pieniä rooleja elokuvissa ja tv-sarjoissa, hän kertoo.

Hän on ollut mukana esimerkiksi elokuvissa Paha maa ja Riisuttu mies. Todellinen intohimo on kuitenkin vaatteissa ja asusteissa – siis muodin maailmassa.

Saveljeva on töissä vaateliikkeessä, ja onkin muodin kanssa tekemisessä päivittäin.

– Vaikka seuraan trendejä, en itse ole trendien perässä juoksija. Poimin omaan tyyliini sopivia vaatteita ja inspiroidun joskus jopa enemmän katutyyleistä kuin catwalkeista. Blogiviidakon keskeltä yritän erottua joukosta kirjoittamalla omaa blogiani mahdollisimman aidosti niin, että tekstistä välittyy aito persoonani, siinä on oikeasti sisältöä ja panostan kuviin.

Inspiroidu näiden julkkisten tyyleistä!

Saveljeva saa tyyli-inspiraatiota esimerkiksi Shine By Three -blogia pitävältä Margaret Zhangilta ja malli-televisiojuontaja Alexa Chungilta.

– Lisäksi Rachel Zoe (ohjelmasta The Rachel Zoe Project) ja Caroline de Maigret (malli, tunnettu pariisittaren tyylivinkeistä). Joukosta löytyy tyylitaitureita, mutta myös valokuvaajaa, kirjailijaa, stailistia ja bloggaria, Saveljeva kertoo.

Esimerkiksi Chungin käyttämät loaferit myytiin loppuun, kun nainen esiintyi ne jalassaan punaisella matolla. Stylist-lehti antaa hänelle kunnian loafer-trendin alullepanosta – sekä samettitossujen, meriteemaisten takkien ja katkaistujen denim-farkkujen nostamisesta suosioon.

– On tyylivaikuttajia ja tyylimatkijoita. Heti, kun jollain suuremmalla bloggaajalla on jotakin tiettyä päällä, se ilmestyy kauppoihin, ja se myös ostetaan saman tien. On hurjaa, miten nykyään somen kautta tyyli vaikuttaa myös kaupalliseen alaan.

Kuvagalleria 20 kuvaa - katso

Muoti-inspiraatiota: Seuraa heitä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja