Vitsi osoittautui todeksi! Hääkakun leikkaaminen todella vähentää naisen seksihaluja

3:08
Mitä tehdä, jos seksi ei toimi suhteessa? Katso vastaus videolta!

Mikä ruokalaji vähentää naisen seksihaluja tehokkaimmin? Hääkakku tietenkin. Vitsi osuu tuoreen tutkimuksen mukaan oikeaan.

Floridan osavaltionyliopiston tutkimuksessa nimittäin havaittiin, että naisten seksihalut todella laskevat naimisiinmenon jälkeen.

Miesten seksihimoihin tuore avioliitto ei keskimäärin näyttänyt vaikuttavan laskevasti.

Naisilla vähäisemmät seksihalut jo avioliiton alussa

Tutkimusta varten yhdysvaltalaistutkijat värväsit 400 vastavihittyä heteroparia, jotka kertoivat seksuaalisista haluistaan, tyytyväisyydestään avioliittoon, seksin säännöllisyydestä sekä esimerkiksi stressin ja masennuksen oireista. Lisäksi osallistujat kertoivat, oliko heillä lapsia tai olivatko he saaneet lapsia tutkimuksen aikana.

Kahdesta pitkittäistutkimuksesta, joista toinen kesti vuoden ja toinen neljä vuotta, tutkijat huomasivat, että naisten seksihalut olivat heti avioliiton alussa matalammat ja vaihtelevammat kuin miesten. Ensimmäisten neljän aviovuoden aikana naisten halut tipahtivat vielä 16 prosentilla. Miesten seksihalut säilyivät korkeampina ja muuttumattomampina koko molempien tutkimusjaksojen ajan.

Synnytys laski vaimojen halukkuutta entisestään

Tutkimusjakson aikana lapsen saaneiden tuoreiden avioparien kohdalla seksihaluissa näkyi vielä jyrkempi ero. Synnyttäneiden vaimojen halut laskivat jyrkästi, vaikka heidän aviomiestensä himot säilyivät aiemmalla tasolla.

Vaikka vaimon seksihalut laskivat, seksin määrä kuitenkin pysyi samana. Tämä vihjaa, että naiset harrastavat todennäköisesti seksiä silloinkin, kun eivät sitä halua.

Joka tapauksessa vaimon seksihalujen laskeminen ennusti laskua molempien puolisojen tyytyväisyydessä avioliittoonsa.

Löydökset ilmestyivät tieteellisessä Archives of Sexual Behavior -julkaisussa.

Naisen halut liittyvät myös pariutumiseen

Tutkijat teoretisoivat, että naisten seksuaaliset halut eivät vain tee lisääntymistä helpommaksi vaan ne mahdollistavat myös pariutumisen. Kun pari on naimisissa, nainen ei tunne yhtä suurta tarvetta harrastaa seksiä säilyttääkseen suhteensa mieheen.

Koska tutkimuksessa keskityttiin valkoisiin heteropareihin, jotka olivat menneet naimisiin hiljattain, tulokset eivät välttämättä päde seksuaalivähemmistöihin tai muihin väestöryhmiin ja kulttuureihin. Lisäksi yhteys avioliiton ja seksihalujen välillä saattaa vaihdella pidempään naimisissa olleiden avioparien kohdalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja