Mainos

Viron virkamiehiä mukana ihmissalakuljetuksissa

Kaksi Viron kansalaisuus- ja muuttoviraston virkailijaa, yksi rajavartiolaitoksen virkamies sekä Tallinnan lentoaseman turvallisuuspalvelun virkailija ovat olleet mukana Viron kautta hoidetussa ihmisten salakuljetuksessa. Kaikkiaan Viron rajavartiolaitos on paljastanut yhdeksän ihmisen koplan, joka on kuljettanut laittomasti Viroon tulleita pakolaisia edelleen Ruotsiin tai Britanniaan.

Järjestelmä on toiminut yksinkertaisesti: laittomasti maahantulleille hankittiin taitavasti väärennetyt Hollannin passit, joihin asiaan sekaantuneet kansalaisuusviraston virkamiehet ovat hoitaneet Viron viisumit. Lentokentällä työskentelevät ovat puolestaan huolehtineet, ettei koneeseen pääsyssä ole ollut ongelmia. Vaivanpalkakseen jokainen on saanut tuhat dollaria salakuljetettua pakolaista kohden. Poliisin huostassa ovat myös ryhmän pääorganisaattorit.

Viron ja Ruotsin viranomaiset alkoivat tutkia koplan toimia jo helmikuussa. Lopullisesti asia paljastui maaliskuun puolivälissä, kun 15 laittomasti Viroon tullutta irakilaista yritti jatkaa matkaansa Virosta länteen.
(STT-Eta)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja