Mainos

Viron parlamentti hyväksyi Siimannin nimityksen

Viron parlamentti hyväksyi tänään Mart Siimannin nimityksen maan uudeksi pääministeriksi äänin 72-13. Siimann sanoi Viron parlamentille riigikogulle pitämässään linjapuheessa, että hänen hallituksensa tärkein tehtävä on jatkaa ja lujittaa edellisten hallitusten aloittamia uudistuksia. Siimann painotti myös, että Viro pyrkii Euroopan unionin jäseneksi niin pian kuin mahdollista.

Viro on valmis täyttämään kaikki EU:hun liittymisen ehdot ja velvoitteet, uusi pääministeri sanoi. Hänen mukaansa EU:hun liittyminen merkitsee Virolle olemassaolon ja identiteetin kysymystä.

Siimann lupasi tehdä parhaansa uusien sijoitusten houkuttelemiseksi Viroon, yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi ja Viron lakien yhdenmukaistamiseksi EU:n lakien kanssa.

Radikaalit taloudelliset uudistukset ovat pääministerin mukaan tuoneet mukanaan myös yhteiskunnallisia ongelmia. Työttömien määrä on kasvanut ja eri alueiden välillä on kehityksessä suuria eroja. Siimann lupasi kiinnittää enemmän huomiota maanviljelijöiden ja muiden maaseudulla asuvien ihmisten vaikeuksiin.

Pääministerin mukaan myös ei-virolaisten ongelmiin on kiinnitettävä enemmän huomiota. Siimann esitti, että seuraavien viiden vuoden aikana annettaisiin pysyvä oleskelulupa kaikille ei-virolaisille, joilla nykyään on tilapäinen oleskelulupa.

Siimann on sanonut, että hänen hallitukseensa on suurelta osin tulossa samoja ministereitä, jotka olivat jo pääministeri Tiit Vähin hallituksessa. Hän ei halunnut kuitenkaan tänään kertoa tarkemmin ministerivalinnoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.