Mainos

Viron metsäveljeksistä elokuva suomalaisohjauksessa

Viron metsissä 14 vuotta virkavaltaa piileskelleiden, keväällä poliisille antautuneiden Ûlo ja Aivar Voitkan tarina pääsee mm. The Real McCoy-dokumentin tehneen Pekka Lehdon ohjaamana valkokankaalle.

Kinofinlandia on Postimees-lehden mukaan solminut sopimuksen veljesten tarinan filmatisoimiseksi. Molemmat veljekset sekä heidän äitinsä tekevät Lehdon kanssa yhteistyötä filmin taustoittamiseksi. Kun Voitkat saatiin suuren ajojandin päätteeksi kevättalvella kiinni, kustantaja Ûlo Russak solmi veljesten kanssa sopimuksen kirjasta ja elokuvasta. Russak ei kuitenkaan löytänyt Virosta sopivaa filmintekijää ja oikeudet siirtyivät Lehdolle.

Pekka Lehto suunnittelee tekevänsä veljesten vaiheista The Real McCoyn kaltaisen, 80-minuuttisen, dokumenttielokuvan ja 50-minuuttisen televisioversion. Tulevan elokuvan käsikirjoittaja on Englannista.

Filmissä on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon dokumenttimateriaalia. Tarkoitus on käyttää otteita oikeusprosessista, haastatteluja mm. veljesten opettajien kanssa. Käsikirjoittajan apuna on myös Ûlo Voitkan vankilassa kirjoittamat muistelmat.

Lehto haluaisi aloittaa filmin kuvaukset syksyllä. Valmista tuotetta voidaan odottaa vuoden 2001 kevääksi.

Armeijaa pakoon maan alle

Voitkan veljekset pakenivat 14 vuotta sitten Neuvostoviranomaisia Viron metsiin. He eivät halunneet palvella Neuvostoliiton armeijassa ja päättivät valita "metsäveljen" elämän.

Ûlo ja Aivar rakensivat metsiin ainutlaatuisen piilopaikkaverkoston. Poliisi on järjestänyt vuosien aikana useita suuria veljesten etsintöjä, mutta tuloksetta. Elantonsa Voitkat hankkivat varastamalla taloista ja pienistä kauppaliikkeistä.

Viimeinen ajojahti käynnistyi, kun veljekset olivat saaneet ryöstettyä poliiseilta aseita. Veljekset antautuivat poliisille pienen laukaustenvaihdon jälkeen ilmeisen helpottuneena metsäelämän päättymisestä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.