Mainos

Virkamiesten ilmoitettava ulkomaanmatkoistaan?

Valtion virkamiehet voidaan velvoittaa ilmottamaan kaikista ulkomaanmatkoistaan etukäteen esimiehilleen. Näin toteaa eduskunnan oikeusasiamies rajavartijan tekemän kantelun ratkaisussa. Rajamiehiä ratkaisu ei tyydytä ja he haluavat nyt EU-tuomioistuimen ratksevan, voiko valtio työnantajana puuttua vikamiestensä vapaa-ajan käyttöön.

Kiista syntyi, kun Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja velvoitti rajamiehet kertomaan ulkomaanmatkoistaan etukäteen esimehelle. Rajaa työkseen valvovat rajamiehet eivät pitäneet siitä, että komentaja halusi valvoa heidän vapaa-ajan viettoaankin.

Yksi rajamies kanteli koko joukon puolesta oikeusasiamiehelle, joka kaksi vuotta harkittuaan katsoi, että komentaja on oikeassa. Rajavartioliittoa oikeusasiamiehen ratkaisu ei tyydytä. Heidän mielestään työ on työtä ja vapaa-aika vapaa-aikaa.

Kun oikeusasiamies perustelee valvonnan oikeutta virkamieslailla, myös tuhannet muut valtion virkamiehet ovat nyt huolissaan siitä, mitä kaikkea virkamieslain valvontamääräyspykälällä voidaan ryhtyä kyselemään.
(MTV3/Harri Ekholm)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.